Go Back
+ servings

Frikadeller med kartoffelsalat

Lækre klassiske frikadeller med en cremet kartoffelsalat.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time
4 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Frikadeller

  • 500 g hakket svine/kalvekød
  • 1 æg
  • dl mælk
  • 50 g hvedemel
  • tsk salt og lidt peber
  • 1 løg
  • Rigeligt smør og olie til stegning

Kartoffelsalat

  • 600 g kolde kogte kartofler
  • 4 spsk mayonaise
  • 4 spsk creme fraiche
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 bdt forårsløg, ca. 4 stk
  • 1 tsk salt og peber
  • 1 lille bakke karse

Fremgangsmåde
 

Frikadeller

  • Rør kødet godt sammen med salt.
  • Hak løget fint, en minihakker kan anbefales så det bliver ekstra fint.
    Vend så resten af ingredienserne til farsen sammen til en ensartet masse.
    Stil farsen til side og lave kartoffelsalaten imens.

Kartoffelsalat

  • Del kartoflerne i kvarte og kom dem i en skål med forårsløg og karse.
  • Bland dressingen sammen og vend det i skålen med kartoflerne.
    Lad kartoffelsalaten stå på køl imens du steger dellerne.
  • På en varm pande med olie og smør steges dellerne i ca. 5 minutter på hver side.
    Form dem med en spiseske. Ca. 18 deller i alt.
  • Gør det gerne over to gange så de ikke ligger for tæt og kan få en dejlig god stegeskorpe.
    Tilsæt undervejs smør/olie når der mangler fedtstof på panden.
  • Server kartoffelsalaten sammen med de nystegte frikadeller og gerne nogle friske tomater og en hjemmelavet agurkesalat til. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed