Frikadeller med kartoffelsalat
Lækre klassiske frikadeller med en cremet kartoffelsalat.
Forberedelses tid: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
4 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage
Frikadeller
- 500 g hakket svine/kalvekød
- 1 æg
- 1½ dl mælk
- 50 g hvedemel
- 1½ tsk salt og lidt peber
- 1 løg
- Rigeligt smør og olie til stegning
Kartoffelsalat
- 600 g kolde kogte kartofler
- 4 spsk mayonaise
- 4 spsk creme fraiche
- 1 tsk dijonsennep
- 1 bdt forårsløg, ca. 4 stk
- 1 tsk salt og peber
- 1 lille bakke karse
Kartoffelsalat
Del kartoflerne i kvarte og kom dem i en skål med forårsløg og karse.
Bland dressingen sammen og vend det i skålen med kartoflerne.Lad kartoffelsalaten stå på køl imens du steger dellerne. På en varm pande med olie og smør steges dellerne i ca. 5 minutter på hver side.Form dem med en spiseske. Ca. 18 deller i alt. Gør det gerne over to gange så de ikke ligger for tæt og kan få en dejlig god stegeskorpe.Tilsæt undervejs smør/olie når der mangler fedtstof på panden. Server kartoffelsalaten sammen med de nystegte frikadeller og gerne nogle friske tomater og en hjemmelavet agurkesalat til. Velbekomme!
Udskriv