Sørg for at alle svær er snittet ned til fedtkanten hvor kødet starter.Ellers skær dem til.
Gnid godt med salt ned mellem sværene og drys resten på toppen.
Kværn peber på og fordel laurbærblade mellem sværene.
Skær gulerødderne i grove stykker, pil løg og skær i kvarte.Kom det i en bradepande/ovnfast fad med vand og stil det i ovnen.
Læg flæskestegen på en rist. Den skal ligge så lige som muligt så sværene tilberedes ensartet.Skær fx en kartoffel over og brug til at lægge under stegen hvis den skal hæves i den ene side.
Kom så risten i ovnen over fadet med vand.Væsken som drypper af stegen skal ned i fadet og bruges til sauce.
Giv stegen 25 minutter på de 230 grader, her skal sværene blive sprøde.Skru derefter ned på 160 grader og giv stegen ca. 50 minutter mere.
Brug gerne et stegetermometer.Kernetemperaturen skal være på 65 grader og så tages stegen ud af ovnen.
Er sværene ikke helt sprøde når stegen rammer 60 grader, så skru over på grill funktionen.Så vil du få dine svær helt sprøde.Her tages fadet med væsken ud af ovnen.Hold godt øje så toppen ikke bliver brændt, det går meget hurtigt på grill.
Tag stegen ud af ovnen og lad den trække i 15 minutter før der skæres skiver af flæskestegen.Imens kan saucen laves. Velbekomme!