En skøn klassisk dansk ret med klassiske frikadeller.
Forberedelses tid: 15 minutterminutter
Samlet tid: 1 timetime
4personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage
Ingredienser
Frikadeller
450ghakket svine/kalvekød
1æg
1dlmælk
50ghvedemel
2tsksalt og lidt peber
1stort løg
Rigeligt smør og olie til stegning
Stuvet hvidkål
600ghvidkål
25ghvedemel
30gsmør
4dlmælk
1tsksalt og lidt kværnet peber
6-800gkartofler
Fremgangsmåde
Kartofler
Skræl kartoflerne og kog dem i en gryde med letsaltet vand.
Efter ca. 15 minutter slukkes for varmen.Lad kartoflerne stå i vandet indtil, at man kan stikke en urtekniv ned i kartoflen.Hæld derefter vandet fra og lad dem stå med låg på til maden serveres.
Frikadeller
Rør kødet godt sammen med salt.
Hak løget fint, en minihakker kan anbefales så det bliver ekstra fint.
Vend resten af ingredienserne sammen til farsen sammen.
Frikadellerne formes med en ske. Dyp skeen i vand så farsen ikke hænger ved og man kan forme en fin rund frikadelle.
Frikadellerne steges på en varm pande med rigeligt smør og olie.Steg dem ca. 5-6 minutter på hver side.
Imens kålen laves kan dellerne holdes varme i ovnen, i et ovnfast fad ved 150 grader.
Stuvet hvidkål
Hak hvidkålen groft.
I en gryde med vand og 1 tsk salt koges kålen i ca. 4 minutter.
Hæld kålen i en sigte og brug gryden til stuvningen.
Smelt smørret i gryden og pisk melet i, til en melbolle.
Hæld mælken i lidt ad gangen imens der piskes godt, så saucen ikke klumper.
Lad saucen koge op til den tykner, smag til med salt og peber.Kom den kogte kål i og vend det godt sammen.
Server frikadellerne med stuvet hvidkål og de kogte kartofler. Velbekomme!