Go Back
+ servings
5 fra 1 stemme

Frikadeller med stuvet hvidkål

En skøn klassisk dansk ret med klassiske frikadeller.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time
4 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Frikadeller

  • 450 g hakket svine/kalvekød
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 50 g hvedemel
  • 2 tsk salt og lidt peber
  • 1 stort løg
  • Rigeligt smør og olie til stegning

Stuvet hvidkål

  • 600 g hvidkål
  • 25 g hvedemel
  • 30 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 tsk salt og lidt kværnet peber
  • 6-800 g kartofler

Fremgangsmåde
 

Kartofler

  • Skræl kartoflerne og kog dem i en gryde med letsaltet vand.
  • Efter ca. 15 minutter slukkes for varmen.
    Lad kartoflerne stå i vandet indtil, at man kan stikke en urtekniv ned i kartoflen.
    Hæld derefter vandet fra og lad dem stå med låg på til maden serveres.

Frikadeller

  • Rør kødet godt sammen med salt.
  • Hak løget fint, en minihakker kan anbefales så det bliver ekstra fint.
  • Vend resten af ingredienserne sammen til farsen sammen.
  • Frikadellerne formes med en ske. Dyp skeen i vand så farsen ikke hænger ved og man kan forme en fin rund frikadelle.
  • Frikadellerne steges på en varm pande med rigeligt smør og olie.
    Steg dem ca. 5-6 minutter på hver side.
  • Imens kålen laves kan dellerne holdes varme i ovnen, i et ovnfast fad ved 150 grader.

Stuvet hvidkål

  • Hak hvidkålen groft.
  • I en gryde med vand og 1 tsk salt koges kålen i ca. 4 minutter.
  • Hæld kålen i en sigte og brug gryden til stuvningen.
  • Smelt smørret i gryden og pisk melet i, til en melbolle.
  • Hæld mælken i lidt ad gangen imens der piskes godt, så saucen ikke klumper.
  • Lad saucen koge op til den tykner, smag til med salt og peber.
    Kom den kogte kål i og vend det godt sammen.
  • Server frikadellerne med stuvet hvidkål og de kogte kartofler. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed