Go Back
+ servings

Sprød kylling med ovnbagte kartofler

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time
4 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 dag

Ingredienser

Små ovnbagte kartofler

  • 1 kg små kartofler
  • 6 spsk olie
  • 2 tsk salt og peber

Sprød kylling

  • 100 g pankorasp
  • 4 stk kyllingebryst
  • 40 g hård ost, fx parmasan
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • tsk paprika
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • Olie til stegning

Chilimayo

  • 150 g mayonnaise
  • 3 tsk sriracha chilisauce
  • 2 tsk ketchup
  • 1 nip salt og peber

Fremgangsmåde
 

Små ovnbagte kartofler

  • Tænd ovnen på 200 grader.
    Skyl og skrub kartoflerne, dup dem tørre og halver dem.
    Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir og vend med olie, salt og peber.
    Sørg for at de er godt fordelt på pladen.
    Bag kartoflerne i ovnen i 35 minutter. Vend i dem undervejs.

Sprød kylling

  • Bank kyllingebrysterne helt flade.
    Kom kyllingen ind i en frostpose og brug en kagerulle til at banke med.
    Del hvert stykke kylling i to.
    Riv osten fint og bland den sammen med rasp, paprika, salt og peber i en skål.
    Pisk æggene i en skål for sig og kom mel i en tredie skål.
    Vend kyllingen først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp-blandingen.
    Steg kyllingen på en varm pande med rigeligt olie i 3-4 minutter på hver side.
    Krydrer med lidt ekstra salt.

Chilimayo

  • Vend alle ingredienserne sammen i en skål.
    Smag til med salt og peber. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed