Go Back
+ servings

Tærte med laks og broccoli

En virkelig lækker nem tærte med laks og broccoli
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
1 tærte
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

Tærtebund

  • 100 g hvedemel
  • 60 g grahamsmel
  • 60 g smør
  • 0,75 dl vand
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 4 æg
  • 2 dl mælk/fløde
  • 1 tsk salt og peber
  • 200 g broccoli
  • 250 g laks
  • 70 g revet mozzarella

Fremgangsmåde
 

Tærtebund

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Smuldr smør godt ud i melet. Bland vand og salt i.
    Du skal ikke ælte men bare samle til en samlet dej.
  • Er den meget klistret, kan du komme en smule ekstra mel i.
  • Drys mel på bordet og rul dejen ud så den passer i størrelsen til et tærtefad på 24 cm i diameter.
  • Kom dejen i tærteformen og prik i bunden med en gaffel.
    Dette gøres for at bunden ikke løfter sig ved forbagning.
  • Forbag tærtebunden i 15 minutter.

Fyld

  • Pisk æg, mælk/fløde, salt og peber sammen.
  • Skær broccoli i buketter og laks i tern, kom det i den forpagte tærtebund.
  • Hæld æggemassen over og drys mozzarella på toppen.
  • Bag tærten i 30 minutter. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed