Go Back
+ servings

Falafel vaffel med avocado

6 vafler
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

Vaffeldej

  • 180 g tørre kikærter
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 40 g bredbladet persille
  • ½ citron, saften derfra
  • 2 tsk salt og friskkværnet peber
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 6 spsk hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Olie

Derudover

Fremgangsmåde
 

Vaffeldej

  • De tørre kikærter lægges i blød i en skål med vand, i 10-12 timer.
  • Det er ideelt at lade dem stå natten over.
  • Kom rigeligt med vand i skålen, da de suger noget af væsken.
  • Inden brug hældes vandet fra og de skylles godt. Kikærterne skal ikke koges.
  • Kikærterne kommes i en foodprocessor med løg, hvidløg, krydderier, citronsaft, persille, salt og peber.
  • Det køres på maskinen og kikærterne skal hakkes godt.
  • Til sidst kommes æg, mælk, mel og bagepulver i og farsen køres kort på maskinen.
  • Lad farsen stå og trække i køleskabet en halv times tid.
  • Det varme vaffeljern pensles med olie. Kom 3 spsk vaffeldej på hvert jern.
  • Vaflerne tilberedes i ca. 5-6 minutter. Åben let på låget og vaflerne vil slippe fra pladen når de er færdige.

Vafler

  • Skræl agurken, halver og skær i små tern.
  • Mos med en gaffel ⅓ avocado ud på hver vaffel.
  • Top med agurk, syltede rødløg, dressing, salt og peber. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed