Go Back
+ servings

Bløde pølsehorn

De bedste pølsehorn til madpakkerne.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
12 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage
Kalorier: 220

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 dl lunt vand
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 30 g blødt smør

Derudover

  • 6 hele pølser
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde
 

Dej

  • Kom kærnemælk og vand i en skål og opløs gæren deri.
  • Bland derefter æg og sukker i skålen. Sørg for at ægget er helt rørt ud.
  • Tilsæt så hvedemel og ælt dejen godt. En røremaskine er en fordel, ælt dejen ca. 5 minutter og til sidst æltes smør og salt i dejen.
  • Lad dejen hæve i skålen med et stykke husholdningsfilm over i 45 minutter.

Pølsehorn

  • Drys godt med mel på bordet og på toppen af dejen. Så dejen ikke hænger fast i hverken køkkenbord eller kagerulle.
    Rul dejen ud til en stor cirkel på ca. 50 cm. i diameter.
  • Skær dejen igennem lodret og vandret. Du har nu 4 stykker som hver deles i 3. Så du får 12 stykker ialt.
  • På hver trekant lægges ½ pølse på den brede ende og dejen rulles om pølsen ned til den spidse ende.
  • Kom pølsehornene på en bageplade med bagepapir og læg dem så spidsen ligger nedad
    Så går dejen ikke op når de hæver eller bages.
    Fordel hornene på 2 plader.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter under et klæde. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • De pensles med sammenpisket æg og bages i 19 minutter.
    Hold lidt øje med ovne kan svinge i grader.
  • Pølsehornene afkøles på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed