Kom kærnemælk og vand i en skål og opløs gæren deri.
Bland derefter æg og sukker i skålen. Sørg for at ægget er helt rørt ud.
Tilsæt så hvedemel og ælt dejen godt. En røremaskine er en fordel, ælt dejen ca. 5 minutter og til sidst æltes smør og salt i dejen.
Lad dejen hæve i skålen med et stykke husholdningsfilm over i 45 minutter.
Pølsehorn
Drys godt med mel på bordet og på toppen af dejen. Så dejen ikke hænger fast i hverken køkkenbord eller kagerulle.Rul dejen ud til en stor cirkel på ca. 50 cm. i diameter.
Skær dejen igennem lodret og vandret. Du har nu 4 stykker som hver deles i 3. Så du får 12 stykker ialt.
På hver trekant lægges ½ pølse på den brede ende og dejen rulles om pølsen ned til den spidse ende.
Kom pølsehornene på en bageplade med bagepapir og læg dem så spidsen ligger nedad Så går dejen ikke op når de hæver eller bages.Fordel hornene på 2 plader.
Lad dem efterhæve i 30 minutter under et klæde. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
De pensles med sammenpisket æg og bages i 19 minutter.Hold lidt øje med ovne kan svinge i grader.