Pølsebrød
Skønne, luftige og bløde pølsebrød, ligesom sådan nogle skal være.
Forberedelses tid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 50 minutter minutter
12 brød
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage
- 2½ dl lunt vand
- 30 g gær
- ½ dl olie
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 100 g fuldkornsmel evt grahamsmel
- 375 g hvedemel
- Mælk til pensling
Rør gæren ud i det lune vand, bland æg, olie og salt deri.
Kom melet i og ælt det godt sammen i 5 minutters tid - dejen er blød og klistret.
Lad dejen hæve lunt under husholdningsfilm og et klæde i 45 minutter.
Kom lidt olie på bordpladen og på dine hænder, så hænger dejen ikke fast.
Form dejen til 12 aflange brød.
Læg dem i to rækker på en bageplade med bagepapir med ca. 1½ cm luft imellem hvert brød.
Lad brødene efterhæve under et klæde i 30 minutter.
Pensel brødene med mælk og bag dem i 18 minutter ved 180 grader (varmluft).
Lad brødene afkøle på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv