Go Back
+ servings

Pølsebrød

Skønne, luftige og bløde pølsebrød, ligesom sådan nogle skal være.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 1 time 50 minutter
12 brød
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • dl lunt vand
  • 30 g gær
  • ½ dl olie
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 100 g fuldkornsmel evt grahamsmel
  • 375 g hvedemel
  • Mælk til pensling

Fremgangsmåde
 

  • Rør gæren ud i det lune vand, bland æg, olie og salt deri.
  • Kom melet i og ælt det godt sammen i 5 minutters tid - dejen er blød og klistret.
  • Lad dejen hæve lunt under husholdningsfilm og et klæde i 45 minutter.
  • Kom lidt olie på bordpladen og på dine hænder, så hænger dejen ikke fast.
  • Form dejen til 12 aflange brød.
  • Læg dem i to rækker på en bageplade med bagepapir med ca. 1½ cm luft imellem hvert brød.
  • Lad brødene efterhæve under et klæde i 30 minutter.
  • Pensel brødene med mælk og bag dem i 18 minutter ved 180 grader (varmluft).
  • Lad brødene afkøle på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed