Go Back
+ servings

Pizza med pesto og kartoffel

Lækker vegetar pizza med pesto, kartofler og mozzarella.
Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
2 pizzaer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

Dej

  • 20 g gær
  • 3 dl vand
  • tsk salt
  • 3 spsk olie
  • 430 g hvedemel

Til toppen

  • 8 store spsk pesto
  • 4 kartofler
  • 200 g frisk mozzarella
  • Friskhakket rosmarin

Fremgangsmåde
 

  • Gæren opløses i vandet og olien kommes i.
  • Tilsæt mel og salt og ælt dejen godt sammen i 5 minutter.
    Meget gerne på røremaskine.
  • Lad dejen hæve tildækket med husholdningsfilm og lunt i 45 minutter.
  • Lav pestoen imens, hvis du laver den selv.
  • Drys godt med mel på køkkenbordet og kom dejen på bordet.
    Del dejen til to store boller.
  • Tænd ovnen på 250 grader (varmluft) – gerne på det højeste din ovn kan.
  • Tryk dejen flad med hænderne så du får to runde pizzaer.
    Kom hver pizza på et stykke bagepapir.
  • Smør pesto på bundende. Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver og fordel ovenpå.
    Bræk osten fra hinaanden og kom på toppen. osten på toppen.
    Hak rosmarinen og drys på toppen.
  • Skru ovnen ned på 230 grader.
    Tag bagepladen ud af ovnen og hiv bagpapiret ned på pladen.
    Bag pizzaen i ca. 15 minutter, indtil pizzabunden er bagt sprød og osten gylden.
    Drys med lidt flagesalt på toppen og server med det samme. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed