Go Back
+ servings

Choko rugbrødsmuffins

Forberedelses tid: 2 timer 50 minutter
Samlet tid: 3 timer 15 minutter
14 Muffins

Ingredienser

  • 130 g rugkerner
  • 2 dl kogende vand
  • dl kærnemælk
  • 15 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk kakaopulver
  • 150 g rugmel
  • 200 g hvedemel
  • 150 g hakket mørk chokolade vælg selv hvor meget du vil have i

Fremgangsmåde
 

  • Kom kogende vand og knækkede rugkerner i en stor skål og lad det stå i 15 minutter.
  • Bland kærnemælken i kernener så blandingen får stuetemperatur.
  • Opløs gæren deri og bland resten af ingredienserne sammen.
  • Ælt det hele godt (jeg bruger altid en røremaskine) og først til sidst vendes chokoladen i.
  • Lad dejen hæve 2 timer tildækket med husholdnings film og et klæde på toppen.
  • Kom dejen i 14 silikone muffinsforme - smør gerne først med lidt fedtstof og lad dem hæve yderligere 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • De bages i 25 minutter og afkøles på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed