Go Back
Udskriv
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
5
fra 1 stemme
Ølbrød
Lækker sprødt brød med øl.
Forberedelses tid:
30
minutter
minutter
Samlet tid:
2
timer
timer
15
minutter
minutter
1
brød
Frysegnet:
Ja
Holdbarhed:
2-3 dage
Ingredienser
Dej
1½
dl
øl
3½
dl
vand
4
spsk
olie
1½
tsk
sukker
25
g
gær
300
g
manitobamel
350
g
hvedemel
6
g
salt
Derudover
2
spsk
olie
1
tsk
flagesalt
Fremgangsmåde
Opløs gæren i øl, vand, olie og sukker.
Kom melet i væsken. Ælt det godt sammen på røremaskine i 5 minutter.
Dejen er meget våd. Sørg for at dejen er i en stor skål, da den hæver godt op.
Lad den hæve 1 time på køkkenbordet med husholdningsfilm over.
Kom bagepapir i en brødform på ca. 30 x 15 cm. Kom 2 spsk olie deri.
Hæld dejen i formen og drys med flagesalt på toppen.
Lad brødet efterhæve i 30 minutter under et klæde.
Tænd ovnen på 250 grader (varmluft).
Bag brødet i 15 minutter ved 250 grader og skru derefter ned på 200 grader.
Bag videre i 30 minutter.
Tag brødet ud af formen og lad det afkøle på en rist.
Skær først i brødet når de er afkølet. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på Instagram
Brug
@madogkaerlighed
eller
#madogkærlighed