Go Back
+ servings
5 fra 1 stemme

Ølbrød

Lækker sprødt brød med øl.
Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
1 brød
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Dej

  • dl øl
  • dl vand
  • 4 spsk olie
  • tsk sukker
  • 25 g gær
  • 300 g manitobamel
  • 350 g hvedemel
  • 6 g salt

Derudover

  • 2 spsk olie
  • 1 tsk flagesalt

Fremgangsmåde
 

  • Opløs gæren i øl, vand, olie og sukker.
  • Kom melet i væsken. Ælt det godt sammen på røremaskine i 5 minutter.
  • Dejen er meget våd. Sørg for at dejen er i en stor skål, da den hæver godt op.
  • Lad den hæve 1 time på køkkenbordet med husholdningsfilm over.
  • Kom bagepapir i en brødform på ca. 30 x 15 cm. Kom 2 spsk olie deri.
  • Hæld dejen i formen og drys med flagesalt på toppen.
    Lad brødet efterhæve i 30 minutter under et klæde.
  • Tænd ovnen på 250 grader (varmluft).
  • Bag brødet i 15 minutter ved 250 grader og skru derefter ned på 200 grader.
    Bag videre i 30 minutter.
  • Tag brødet ud af formen og lad det afkøle på en rist.
    Skær først i brødet når de er afkølet. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed