Go Back
+ servings

Påskekage

Forberedelses tid: 3 timer 20 minutter
Samlet tid: 4 timer
12 stykker
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 125 g smør
  • 200 g Marcipan revet
  • 60 g boghvedemel eller alm. hvedemel
  • Evt. skal fra 2 lime
  • Smør til formen
  • Hvid chokolade creme:
  • 2 dl fløde
  • 100 g hvid chokolade

Fremgangsmåde
 

  • Den hvide chokolade hakkes og kommes i en skål.
  • Fløden varmes op og når den er fingervarm hældes den over chokoladen. Vend i blandingen til al chokoladen er smeltet.
  • Læg husholdningsfilm helt tæt til blandingen i skålen og stil den på køl og i minimum 3 timer. Det skal være fuldstændig koldt før det kan piskes.
  • Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
  • Pisk smør og sukker godt lyst med en håndmikser eller røremaskine. kom den revet marcipan i og pisk gange kort. Pisk æggene i et af gangen og pisk massen sammen i et minuts tid, så det bliver lyst og luftigt.
  • Melet sigtes i skålen og vendes sammen med en dejskraber.
  • Kom bagepapir omkring bunden på en springform (20 cm. i diameter) og luk ringen om bunden, så kun bunden er dækket med bagepapiret.
  • Smør siden med smør og kom dejen i formen.
  • Kagen bages i 40 minutter. Lad kagen køle af før den tages ud af springformen. Brug evt. en kniv til siderne.
  • Fløden piskes let, den skal ikke blive så fast som flødeskum. Pas på at den ikke bliver pisket for meget. Når kagen er helt afkølet kan du smøre cremen på.
  • Pynt med fine farvede påskeæg. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed