Go Back
+ servings

Pitabrød

Nemme luftige hjemmelavede pitabrød.
Forberedelses tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 52 minutter
8 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunt vand
  • 300 g hvedemel
  • 150 g tipo 00 mel kan evt. erstattes med hvedemel
  • spsk olie
  • tsk salt

Fremgangsmåde
 

  • Rør gæren ud i vandet, tilsæt olie og salt.
  • Kom melet i og ælt det hele sammen i 5 minutter, gerne på en røremaskine.
  • Saml dejen i skålen, kom husholdingsfilm på og et klæde på toppen.
    Lad dejen hæve 1 time.
  • Drys mel på bordet, tag dejen ud og fordel til 8 boller.
  • Med hænderne trykkes bollerne flade og runde.
    Kom 4 brød på hvert stykke bagepapir og lad dem hæve i 15 minutter.
  • Tænd ovnen på 250 grader og lad bagepladen blive i ovnen.
  • Træk bagepapiret ned på den varme bageplade fra ovnen.
    Skru ned på 220 grader og bag pitabrødende i 10 minutter
    Bag kun en plade af gangen.
  • Lad brødene køle af på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed