Go Back
+ servings

Pitabrød

Nemme luftige hjemmelavede pitabrød.
Forberedelses tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 52 minutter
8 stykker

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunt vand
  • 300 g hvedemel
  • 150 g tipo 00 mel kan evt. erstattes med hvedemel
  • spsk olie
  • 1 tsk salt
  • Mel til bordet

Fremgangsmåde
 

  • Rør gæren ud i vandet, tilsæt olie og salt.
  • Kom melet i og ælt det hele sammen i 5 minutter - gerne på en røremaskine.
  • Saml dejen i skålen, kom husholdingsfilm på og et klæde på toppen. Lad dejen hæve 1 time.
  • Drys godt med mel på bordet, tag dejen ud og fordel til 8 boller, dejen er let klistret så drys også mel på toppen.
  • Med hænderne trykkes bollerne flade og runde. Kom 4 brød på hvert stykke bagepapir og lad dem hæve i 15 minutter.
  • Tænd ovnen på 250 grader og lad bagepladen blive i ovnen.
  • Kom pitabrødene på den varme bageplade fra ovnen, skru ned på 220 grader og bag pitabrødende i 11 minutter (bag kun en plade af gangen).
  • Lad brødene køle af på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed