Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pitabrød
Nemme luftige hjemmelavede pitabrød.
Forberedelses tid:
1
time
time
30
minutter
minutter
Samlet tid:
1
time
time
52
minutter
minutter
8
stykker
Frysegnet:
Ja
Holdbarhed:
1-2 dage
Ingredienser
25
g
gær
3
dl
lunt vand
300
g
hvedemel
150
g
tipo 00 mel
kan evt. erstattes med hvedemel
1½
spsk
olie
1½
tsk
salt
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet, tilsæt olie og salt.
Kom melet i og ælt det hele sammen i 5 minutter, gerne på en røremaskine.
Saml dejen i skålen, kom husholdingsfilm på og et klæde på toppen.
Lad dejen hæve 1 time.
Drys mel på bordet, tag dejen ud og fordel til 8 boller.
Med hænderne trykkes bollerne flade og runde.
Kom 4 brød på hvert stykke bagepapir og lad dem hæve i 15 minutter.
Tænd ovnen på 250 grader og lad bagepladen blive i ovnen.
Træk bagepapiret ned på den varme bageplade fra ovnen.
Skru ned på 220 grader og bag pitabrødende i 10 minutter
Bag kun en plade af gangen.
Lad brødene køle af på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på Instagram
Brug
@madogkaerlighed
eller
#madogkærlighed