Go Back
+ servings

Små focaccia

Sprøde små focaccia brød, ideelle både til madpakken og aftensmaden.
Forberedelses tid: 1 time 45 minutter
12 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage
Kalorier: 297

Ingredienser

Focaccia dej

  • 25 g gær
  • 4 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 350 g tipo 00 italiensk pizzamel
  • 200 g hvedemel

Til toppen

  • 1 dl olie
  • 2 tsk flagesalt og friskkværnet
  • 1-2 fed hvidløg presset
  • 2 spsk frisk rosmarin, hakket
  • 3 kartofler, skrællet og i tynde skiver
  • 100 g feta

Fremgangsmåde
 

Focacciadej

  • Kom vandet i en skål og opløs gæren.
  • Tilsæt olie, salt og bland melet i væsken og ælt det godt sammen i ca. 5 minutter (gerne på røremaskine).
  • Lad dejen hæve i skålen med husholdnings film på i 45 minutter.

Til toppen

  • Pil hvidløg og pres det ned i en lille skål.
  • Hak rosmarinen og kom det også i skålen og bland olien deri.
  • Drys mel på bordpladen, kom dejen på bordet og drys mel på toppen.
  • Del dejen i 12 lige store boller.
  • Brug fingrene til at trykke bollerne til små runde flade foccacia brød.
  • Fordel dem på to stykker bagepapir.
  • Lad de små brød efterhæve under et klæde i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 250 grader (varmluft) lad bagepladen blive i ovnen så den bliver varm.
  • Tryk igen brødene flade med fingerene og kom ca. 2 spsk. af olieblandingen på hvert brød og drys med salt og peber.
  • Fordel kartoffelskiver og smuldret feta ovenpå.
  • Tag bagepladen ud og træk bagepapiret ned på pladen (bag en plade af gangen), skru ned på 200 grader og bag dem i ca. 19 minutter.
  • Lad brødende afkøle på en rist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed