Go Back
+ servings

Pølsehorn

Skønne bløde pølsehorn med fuldkorn
Forberedelses tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
24 stykker

Ingredienser

  • 30 g gær
  • 1 æg
  • 2 dl vand
  • 1 ½ dl mælk
  • ½ dl olie
  • 1 spsk honning eller sukker
  • 1 tsk salt
  • 200 g hvid fuldkorns hvedemel
  • 400 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • 12 hele pølser

Fremgangsmåde
 

  • Lun mælk og vand til det er fingervarmt og kom væsken i en skål.
  • Opløs gæren deri og tilsæt æg, honning og olie.
  • Melet røres i, til sidst salten og det hele æltes godt sammen.
  • Lad dejen hæve under et klæde og gerne lunt i en time.
  • Drys mel på bordet, dejen kan godt tåle det.
  • Del dejen i to og rul dem med en kagerulle. Så du får 2 cirkler der er ca. 2-3 millimeter tykke. Hænger dejen fast i kagerullen, kan der kommes lidt mel på rullen.
  • Hver stykke skæres i gennem lodret og vandret.
  • Du har nu 4 stykker som hver deles i 3 (ialt 12 stykker).
  • På hver trekant lægges ½ pølse på den brede ende og dejen rulles om pølsen ned til den spidse ende.
  • Kom pølsehornene på en bageplade med bagepapir og læg dem så spidsen ligger nedad. Så går dejen ikke op når den hæver eller bages.
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Lad pølsehornene efterhæve i 30 minutter.
  • Pensel med sammenpisket æg og bag dem i 17-18 minutter.
  • Når de er færdigbagt køles de af på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed