Go Back
+ servings

Hokkaido salat

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
6 portioner

Ingredienser

Salat

  • 1 pk fast ost ca. 200 g. f.eks. Paneer, Halloumi mm.
  • 1 dl ukogte belugalinser
  • ½ hokkaido græskar
  • 1 stort æble i tern
  • 150 g grønkål finthakket uden den midterste brede stilk
  • 2 spsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk salte græskarkerner
  • 2 tsk salt

Dressing

  • 3 spsk olie
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk hvid balsamico
  • Evt. ½ tsk. spidskommen

Fremgangsmåde
 

  • Kog belugalinserne efter anvisning på pakken.
  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  • Halver græskarret og tag kernerne ud. Del derefter det halve græskar en gang mere og skær det i skiver. Ca. ½ cm. tykke.
  • Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir. Pres hvidløget ud i olien, bland det sammen og pensel olien på alle stykkerne. Drys med 1 tsk. salt og lidt peber.
  • De bages i 15 minutter - når de er færdigbagt køles de af på bagepladen, inden de vendes i salaten.
  • Når linserne er kogt (og der stadig er bid i) hældes vandet fra og evt. skylles i koldt vand, så de ikke tilberedes yderligere, fordi de stadig er meget varme.
  • Kom linserne i en skål, sammen med hakket grønkål og vend det med 1 tsk. salt og lidt peber.
  • Bland balsamico, olie, honning og evt. spidskommen sammen og vend det i linseblandingen.
  • Skær osten i grove tern og steg dem i en smule olie på en opvarmet pande - de skal steges ca. 3-4 minutter, imens der vendes i det med en palet.
  • Kom linseblandingen på et stort fad. Læg hokkaido græskar og ost på fadet og drys med græskarkerner. Salaten er klar til servering. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed