Brændte mandler
Lækre brændte mandler lavet på en pande med sukker, vand og mandler
Forberedelses tid: 5 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
1 mellem portion
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 måned
- ½ dl vand
- 100 g sukker
- 150 g mandler
Kom sukker og vand på en pande og varm det godt op.
Når sukkeret er smeltet kommes mandlerne på. Vend godt i mandlerne hele tiden.
Alt væsken fordamper, sukkeret samler sig om mandlerne og bliver tørt og hvidt.
Til sidst begynder de at få den "brændte" tilberedning. Sukkeret begynder igen at smelte og mandlerne bliver gyldne og brune. Kunsten er, at sukkeret skal tage farve, mandlerne skal blive blanke men uden at sukkeret brænder helt på.
Kom mandlerne ud på et stykke bagepapir, del dem fra hinanden, evt. med 2 gafler og lad dem køle helt af, før de kommes i en bøtte med låg.
Udskriv