Go Back
+ servings

Sundere æbleskiver

Æbleskiver hvor mel er erstattet med havregryn og ingen sukker.
Forberedelses tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
25 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage i køleskabet

Ingredienser

  • 200 g havregryn
  • 5 dl kærnemælk
  • 3 æg
  • 6 tsk flydende honning
  • 1 tsk natron
  • Kornene fra 1 stang vanilje eller 1 tsk ren vaniljepulver
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 knsp salt
  • Revet skal fra ½ citron
  • Smør til at stege i

Fremgangsmåde
 

  • Del æggene og pisk hviderne stive.
  • Pisk æggeblommer, kærnemælk og honning sammen i en anden skål.
  • Blend havregryn i en minihakker og vend det i æggeblommerne sammen af resten af ingredienserne.
  • Hviderne vendes i dejen med en dejskraber.
  • Lad dejen stå og hvile i 30 minutter.
  • Opvarm æbleskivepanden og kom lidt fedtstof i hvert hul.
  • Hæld dejen i en kande og kom ca. 1/4 af dejen i en sprøjtepose.
  • Når panden er varm fyldes hvert hul 3/4 op, der skal være lidt plads til at de hæver.
  • Brug et træspyd til at vende æbleskiverne, så snart de har løsnet sig fra panden.
  • Vend det først halvt rundt, sprøjt lidt dej fra sprøjteposen ind i hullet og vend så æbleskiven hele vejen rundt.
  • Vend dem et par gange rundt så de bliver gyldne og bagt over det hele.
  • Tag dem af panden og kom dem i et serverings fad.
  • Fortsæt indtil du ikke har mere dej og server dem med det samme. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed