Mørbradbøffer i fad
En lækker klassisk ret med mørbradbøffer i fad i en flødesauce.
Forberedelses tid: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
6 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage i køleskabet
- 2 hele svinemørbrad
- 4 løg
- Frisk timian
- 500 g champignon
- 7 dl piskefløde
- 2-3 tsk salt og lidt peber
Mørbradbøffer
Puds de to mørbrad for sener og fedt.
Skær dem i ca. 2 cm. tykke bøffer.
Bank dem let flade på spækbrættet med håndfladen.
Opvarm en pande med olie og brun dem af ca. 4 minutter på hver side.
Drys bøfferne med salt og peber under stegningen.
Læg mørbradbøfferne i et ovnfastfad.
Bløde løg
Løgene pilles, halveres og skæres i skiver.
Panden opvarmes igen med lidt olie og løgene steges ved middelvarme.
Drys ½ tsk. salt og lidt peber på. Vend jævnligt i løgene.
Kom de bløde løg over mørbradbøfferne.
Champignon a la creme
Champignonerne skylles, duppes godt tørre og skæres i kvarte.
Opvarm en anden pande med lidt olie og steg champignonerne ved høj varme.
Når de er svundet lidt ind og væsken er forsvundet, tilsættes fløden på panden.
Skru lidt ned for varmen og lad fløden koge lidt ind under jævnlig omrøring.
Tænd ovnen på 170 grader.
Når fløden har simret ca. 10 minutter, smages til med salt og peber.
Derefter hældes fløden med svampene over bøffer og løg.
Kom fadet i ovnen i ca. 10 minutter, pynt med timian og server retten. Velbekomme!
Udskriv