Go Back
+ servings

Kylling med rosmarin og flødeost

Saftig kylling med citron i fad med rodfrugter.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
4 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

Grøntsager

  • 400 g kartofler
  • 400 g gulerødder
  • 1 spsk hakket rosmarin
  • 3 spsk olie
  • 1 tsk flagesalt og peber
  • Skal fra 1 øko citron

Kylling

  • 4 stykker kyllingelår uden ben
  • 100 g flødeost
  • 1 tsk flagesalt og peber
  • 2 spsk hakket rosmarin
  • 1 spsk olie

Fremgangsmåde
 

Grøntsager

  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  • Skyl og skær kartofler og gulerødder i grove stykker.
    De behøves ikke at blive skrællet.
  • Kom begge dele i et ovnfast fad med salt, peber, hakket rosmarin og olie.
  • Bag det i 20 minutter.

Kylling

  • Imens ordnes kyllingen.
    Flødeost, salt, peber, hakket rosmarin og citronskal vendes sammen i en skål.
  • Kyllingestykkerne lægges fladt på køkkenbordet med skindsiden ned af.
    Og smøres med flødeosten, mest i midten.
    Rul så kyllingestykkerne sammen.
  • Kom 1-2 kødnåle eller træspyd i hvert stykke kylling så de ikke går op under tilberedningen.
  • Opvarm en pande med olie og steg dem godt af hele vejen rundt.
    De skal have ca. 5 minutter, så skindet bliver brunet godt.
  • Kom kyllingen i fadet ovenpå kartofler og gulerødder.
    Drys lidt flagesalt på toppen og kom det tilbage i ovnen i 30 minutter.
  • Server fadet på spisebordet evt. med en let frisk salat til. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed