Skyl kruspersillen godt og kom hele bundtet ind i kyllingen og fordel 1½ tsk. salt og peber deri også.
Brun kyllingen af i en stor tykbundet gryde med olie ca. 10 minutter på alle sider og drys med ½ tsk. salt.
Kom derefter 3 dl. vand og bouillon terningen i gryden og lad kyllingen stege videre under låg, ved middelvarme i 45 minutter. Vend kyllingen 2-4 gange undervejs.
Imens sættes dine kartofler og grøntager i ovnen (eller hvad du ønsker som tilbehør).
Agurken skylles og skæres i tynde skiver, (brug et mandolinjern eller et rivejern på den side hvor du kan lave skiver). Fordel skiverne på et et stort tykt lag køkkenrulle eller et viskestykke og drys med lidt salt.
Imens koges eddiken op med sukker og vand. Så snart sukkeret er opløst, tages det af varmen og køles af. Det er lidt nemmere hvis du hælder væsken over i en anden skål.
Klem agurkskiverne mellem hænderne for at vride dem for væsken der er trængt ud.
Læg dem i en skål eller et glas og hæld eddikelagen over agurkerne og stil skålen på køl.
Når kyllingen har fået 45 minutter tages den op af gryden og lægges i en skål med et klæde over, så den holder varmen.
Saucen hældes igennem en sigte og kommes tilbage i gryden.
Smag saucen til og jævn den evt. med lidt maizena rørt ud i koldt vand. Personligt synes jeg faktisk at den er lækker som den er og med god smag.
Skær din kylling ud og server med agurksalaten. de ovnbagte grøntager og skysauce. Velbekomme!