Go Back
+ servings

Svampe speltotto

En lækker og skøn ret med svampe.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
2 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 150 g perlespelt
  • 1 håndfuld frisk timian eller ½ tsk tørret
  • 3 spsk olie
  • 1 skalotteløg finthakket evt. ½ almindelig løg
  • 1 fed hvidløg presset
  • dl vand
  • ½ bouillonterning
  • 100 g hytteost
  • Skal fra ½ citron
  • 25 g parmesan revet
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • 200 g svampe

Fremgangsmåde
 

  • Skyl perlespelten i koldt vand.
  • Sæt en lille gryde på varmen med 2 spsk olie og sauter timian, løg og hvidløg i et par minutter.
  • Kom derefter perlespelt og ½ tsk salt i og sauter videre et par minutter.
  • Hæld vand på, smuldrer bouillonterningen i og lad det simre ved middelvarme under låg i ca. 25 minutter, rør i det undervejs.
  • Imens steges svampene af på en varm pande med 1 spsk olie.
  • Hytteost og revet parmesan vendes i perlespelten.
  • Bliv ved gryden og vend i det indtil hytteosten er smeltet og det har fået en cremet struktur.
  • Til sidst vendes svampe, revet citronskal og peber i og smag det til.
  • Anret i to dybe tallerkener evt. med disse lækre ovnbagte tomater på, citronskal og lidt ekstra parmesan på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed