Go Back
Udskriv
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Mumie pølsehorn
Søde (u)hyggelige pølsehorn
Forberedelses tid:
15
minutter
minutter
Samlet tid:
2
timer
timer
35
minutter
minutter
16
pølsehorn
Frysegnet:
Ja
Holdbarhed:
2-3 dage
Ingredienser
Pølsehorn
20
g
gær
1½
dl
kærnemælk
1
dl
vand
330
g
hvedemel
1
tsk
sukker
1
tsk
salt
20
g
blødt smør
16
små
pølser
Lidt mælk
Derudover
32
stk
sukkerøjne
Flormelis
Fremgangsmåde
Pølsehorn
Kom kærnemælk og vand i en skål og opløs gæren deri.
Tilsæt sukker.
Kom hvedemel i og ælt dejen godt. En røremaskine er en fordel.
Ælt dejen ca. 5 minutter og til sidst æltes smør og salt i.
Lad dejen hæve i skålen med et stykke husholdningsfilm over i 45 minutter.
Tag dejen ud på et meldrysset køkkenbord.
Del dejen i 16 lige store stykker.
Rul hver klump dej til en lang og tynd "pølse".
Jo tyndere du ruller den, jo flere gange kan dejen nå rundt om pølsen.
Tag en pølse og sno dejen omkring den.
Prøv dig frem og se hvad du synes er pænest.
Gør det samme med alle 16 klumper dej.
Fordel dem på to bageplader.
Lad dem efterhæve i 15-20 minutter under et klæde.
Pensl med lidt mælk og bag dem ved 180 grader i 18-20 minutter,
indtil at de er gyldne.
Rør en smule flormelis med ganske lidt vand.
Når de er kølet af, kan du sætte to sukkerøjne på hver med en ganske lille klat glasur. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på Instagram
Brug
@madogkaerlighed
eller
#madogkærlighed