Go Back
+ servings

Mumie pølsehorn

Søde (u)hyggelige pølsehorn
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 35 minutter
16 pølsehorn
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Pølsehorn

  • 20 g gær
  • dl kærnemælk
  • 1 dl vand
  • 330 g hvedemel
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 20 g blødt smør
  • 16 små pølser
  • Lidt mælk

Derudover

  • 32 stk sukkerøjne
  • Flormelis

Fremgangsmåde
 

Pølsehorn

  • Kom kærnemælk og vand i en skål og opløs gæren deri.
  • Tilsæt sukker.
  • Kom hvedemel i og ælt dejen godt. En røremaskine er en fordel.
    Ælt dejen ca. 5 minutter og til sidst æltes smør og salt i.
  • Lad dejen hæve i skålen med et stykke husholdningsfilm over i 45 minutter.
  • Tag dejen ud på et meldrysset køkkenbord.
  • Del dejen i 16 lige store stykker.
  • Rul hver klump dej til en lang og tynd "pølse".
    Jo tyndere du ruller den, jo flere gange kan dejen nå rundt om pølsen.
  • Tag en pølse og sno dejen omkring den.
    Prøv dig frem og se hvad du synes er pænest.
  • Gør det samme med alle 16 klumper dej.
    Fordel dem på to bageplader.
  • Lad dem efterhæve i 15-20 minutter under et klæde.
  • Pensl med lidt mælk og bag dem ved 180 grader i 18-20 minutter,
    indtil at de er gyldne.
  • Rør en smule flormelis med ganske lidt vand.
  • Når de er kølet af, kan du sætte to sukkerøjne på hver med en ganske lille klat glasur. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed