Bruschetta
Sprødt brød med tomat og basilikum
Forberedelses tid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
6 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Spises med det samme
- 10 skiver brød
- 1 fed hvidløg
- 2 store tomater
- 1 skalotteløg eller rødløg
- 1 stor håndfuld frisk basilikum
- 1 tsk salt og lidt friskkværnet peber
- 2 spsk olie
Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).
Kom brødet på en bageplade med bagepapir eller brug din bagerist.
Fordel lidt olie på hvert stykke brød og bag brødene sprøde.
Imens skæres tomater og rødløg i tern, basilikum hakkes og det blandes sammen i en skål med salt, peber og olie.
Hvidløget pilles og deles i midten på langs.
Når brødene er blevet sprøde i ovnen lægges de på et fad og hvert brød gnides med hvidløg på overfladen - det giver en skøn hvidløgs smag på brødene.
Fordel tomatblandingen på brødene og undgå væsken i bunden af skålen.
Pynt evt. med lidt ekstra krydderurter på toppen, og de er klar til servering. Velbekomme!
Udskriv