Go Back
+ servings

Andesauce

En fantastisk lækker sauce til andesteg.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
7 dl
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 2 dl fløde
  • ½-1 tsk engelsk sauce
  • 1 spsk ribsgele
  • 1 knsp salt og lidt friskkværnet peber
  • Sovsekulør
  • Lidt maizena rørt op i kold mælk

Fremgangsmåde
 

  • Når andestegen er tilberedt sigtes væsken fra bradepanden.
  • Lad væsken stå et øjeblik, så vil selve stegeskyen falde til bunds.
    Andefedtet vil ligge i overfladen.
  • Med en ske tages al fedt fra og over i en skål, der er en del fedt.
    Man kan sagtens se forskel på selve væsken og fedt.
    Gem evt. andefedtet på køl.
  • Lad væsken småsimre ved middelvarme i ca. 10 minutter.
    Jo længere tid det får, jo mere vil det koge ind og smagen blive kraftigere.
  • Tilsæt så fløde, engelsk sauce og ribsgelé, lad det simre nogle minutter og smag saucen til.
    Vær forsigtig med salt da den engelske sauce også er salt.
  • Jævn saucen ved at røre lidt maizena ud i lidt kold mælk og pisk det i saucen.
    Kog op så saucen kan tykne.
    Kom lidt sovsekulør i, smag til og server. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed