En skøn klassisk kirsebærsauce til den traditionelle risalamande.
Forberedelses tid: 10 minutterminutter
Samlet tid: 40 minutterminutter
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 måneder
Ingredienser
350gkirsebær
5dlvand,brug væsken fra glasset
70gsukker
1½dlkirsebærvin
1-2kanelstænger
1stangvanilje
Fremgangsmåde
Kornene fra vaniljestangen skrabes ud og blandes med 1-2 tsk sukker.
Alle ingredienserne på nær maizena kommes i en gryde og koges langsomt op.
Lad det småboble i ca. 10-15 minutter. Smag saucen til.Smagen vil afhænge af om der er brugt vand eller væske fra kirsebær på glas.Efter smag tilsættes mere sukker og kirsebærvin.
Bland lidt maizena op med koldt vand og hæld det i kirsebærsaucen.Giv det et opkog så maizenaen tykner.
Smag kirsebærsaucen til. Server eller kom på køl indtil den skal serveres. Velbekomme!