Grønkålssalat med appelsin
Sprød vintersalat med grønkål, vanødder og frisk appelsin.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
4 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Spises samme dag
Salat
- 140 g grønkål
- 1 appelsin
- ½ granatæble
- 1 stor håndfuld valnødder
Dressing
- 3 spsk olie
- 1 spsk æbleeddike
- 1 tsk salt og kværnet peber
- ½ appelsin, saft og skal
- 2 tsk flydende honning
Dressing
Riv skallen fra appelsinen og pres derefter saften ned i en skål.Bland det sammen med resten af ingredienserne og sæt skålen til side.
Salat
Rist valnødderne på en varm tør pande. Ca. 5 minutter til de er gyldne.
Hak grønkålen fint.
Fjern skrællen fra appelsinen, også det hvide og skær i små både.
Pil kernerne fra granatæblet.
Hæld dressingen i kålen og klem det sammen med hænderne.På den måde får du dressingen og smagen godt ind i den grove kål. Fordel kålen på et fad og anret appelsin, granatæble og valnødder på toppen. Valnødderne kan også hakkes i mindre stykker. Velbekomme!
Udskriv