Gulerodskage
Lækker gulerodskage med flødeostcreme.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time
15 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage
Gulerodskage
- 250 g brun farin
- 250 g blødt smør
- 4 æg
- 275 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- ½ tsk salt
- 350 g fintrevet gulerødder
- 70 g valnødder, kan undlades
Flødeostcreme
- 100 g flormelis
- 300 g flødeost
- 1 citron, skallen derfra
Gulerodskage
Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
Pisk brun farin og smør sammen.Tilsæt æggene et ad gangen. Sigt de tørre ingredienser i og vend det sammen med en dejskraber.
Vend gulerødder og valnødder i.
Kom dejen i en på på 30 x 25 cm. Enten smurt med smør eller beklædt med bagepapir.
Kagen bages i 35 minutter.Du kan evt. stikke i kagen med et kødspyd for at se om kagen er færdigbagt.Hænger der dej ved så giv den yderligere et par minutter.Lad kagen afkøle før der kommes flødeostcreme på toppen.
Flødeostcreme
Bland alle tre dele godt sammen. Kom evt. ekstra citronskal i, hvis du synes der mangler lidt syre.Fordel cremen på kagen og pynt evt. med lidt valnødder og ekstra citronskal.Velbekomme!
Udskriv