En lækker asiatisk ret med kokosmælk og rød karry.
Forberedelses tid: 15 minutterminutter
Samlet tid: 30 minutterminutter
4portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage
Ingredienser
350gkyllingbryst
2spskolie,gerne kokosolie
20grød karry pasta
2stænglercitrongræs
1spskingefær
2fedhvidløg
500mlkokosmælk
6stkkaffir limeblade
200gbøgehatte,evt. andre svampe
10-15thaibasilikums blade, eller almindelig basilikum
1rød peber
150ggrønne bønner
1-2spsksukker,evt. palmesukker
2spskfiskesauce
Derudover
300gris
Thaibasilikum
Fremgangsmåde
Start med at sætte dine ris over.
Skær kyllingebryst i tern.
Skær enderne af citrongræs og skær det i ca. 1 cm. lange stykker.
Skræl ingefær og pil hvidløgene. Hak begge dele fint.
Skær peberfrugt i grove stykker og halver børnnerne.Skær enden af bøgehattene så de fordeles i mindre stykker.
Kom olien i en wok og svits karrypasta, hvidløg, citrontræs, ingefær og kaffir limeblade.Tilsæt kødet og svits det i et par minutter.
Hæld kokosmælken deri og lad det simre i 5 minutter.
Kom så grøntsagerne i sammen med sukker og thaibasilikum, og giv det yderligere 5 minutter.Til sidst tilsættes fiskesauce og retten smages til. Server med ris. Velbekomme!