Go Back
+ servings

Kylling i rød karry.

En lækker asiatisk ret med kokosmælk og rød karry.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
4 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 350 g kyllingbryst
  • 2 spsk olie, gerne kokosolie
  • 20 g rød karry pasta
  • 2 stængler citrongræs
  • 1 spsk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 500 ml kokosmælk
  • 6 stk kaffir limeblade
  • 200 g bøgehatte, evt. andre svampe
  • 10-15 thaibasilikums blade, eller almindelig basilikum
  • 1 rød peber
  • 150 g grønne bønner
  • 1-2 spsk sukker, evt. palmesukker
  • 2 spsk fiskesauce

Derudover

  • 300 g ris
  • Thaibasilikum

Fremgangsmåde
 

  • Start med at sætte dine ris over.
  • Skær kyllingebryst i tern.
  • Skær enderne af citrongræs og skær det i ca. 1 cm. lange stykker.
  • Skræl ingefær og pil hvidløgene. Hak begge dele fint.
  • Skær peberfrugt i grove stykker og halver børnnerne.
    Skær enden af bøgehattene så de fordeles i mindre stykker.
  • Kom olien i en wok og svits karrypasta, hvidløg, citrontræs, ingefær og kaffir limeblade.
    Tilsæt kødet og svits det i et par minutter.
  • Hæld kokosmælken deri og lad det simre i 5 minutter.
  • Kom så grøntsagerne i sammen med sukker og thaibasilikum, og giv det yderligere 5 minutter.
    Til sidst tilsættes fiskesauce og retten smages til. Server med ris. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed