Go Back
+ servings

Varme hveder

Lækre bløde hveder til store bededag.
Forberedelses tid: 20 minutter
8 hveder
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 20 g gær
  • 1 æg
  • 380 g hvedemel
  • 35 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 1 tsk kardemomme
  • 4 g salt
  • mælk til pensling

Fremgangsmåde
 

  • Lun mælken til det er "fingervarmt".
  • Opløs gæren i det lune mælk og tilsæt derefter ægget.
  • Bland resten af ingredienserne i og ælt på røremaskine i 5 minutter.
  • Dejen skal slippe kanterne.
  • Lad dejen hæve tildækket 30 minutter.
  • Del dejen op i 8 lige store stykker og form til boller.
  • De skal veje ca. 90 g. pr. styk.
  • Kom bollerne i en bradepande med bagepapir.
  • Bollerne lægges med ca. 3 cm. mellemrum.
  • Stil bradepanden tildækket til at efterhæve i 1 time.
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Pensel bollerne med mælk og bag dem i 22 minutter.
  • Lad hvederne afkøle på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed