Go Back
+ servings

Halloweenkage med spøgelser

(U)hyggelig halloween kage. En klassisk chokoladekage med orange glasur.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 3 timer
1 kage
Frysegnet: Ja uden glasur
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

Chokolade kage

  • 200 g blødt smør
  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 350 g hvedemel
  • 1 dl kakao
  • tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • dl mælk
  • 1 nip salt

Marengs spøgelser

  • 45 g æggehvide
  • 70 g sukker
  • Sort farve eller smeltet mørk chokolade til øjne

Glasur

  • Flormelis
  • Orange farve
  • En smule vand

Fremgangsmåde

Kage

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Pisk smør og sukker godt sammen med en elpisker.
  • Tilsæt æggene et af gangen.
  • Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao sammen og sigt det i skålen.
  • Vend det i med en dejskraber imens at mælken tilsættes lidt efter lidt.
  • I en springform på 25 cm. i diameter kommes et stykke bagepapir i bunden.
    Siden smørres med smør.
  • Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 40 minutter.
  • Efter 35 minutter stikkes i kagen med et træspyd, hænger dejen ikke ved tages kagen ud.
  • Tag kagen ud af formen og lad den afkøle helt.

Marengs spøgelser

  • Pisk æggehviderne luftige. Enten i en røremaskine eller med en elpisker.
  • Drys lidt af gangen sukkeret i æggehviderne imens at der piskes på middelhøj hastighed.
  • Når alt sukkeret er tilføjet piskes videre i ca. 5 minutter.
    Marengs massen skal blive helt stiv så den bliver siddende fast på piskeriset.
  • Kom massen i en sprøjtepose og klip et lille hul.
    Sprøjt små toppe ud på en bageplade med et stykke bagepapir.
  • Bag marengs spøgelserne i 1 time og 15 minutter ved 110 grader.
  • Lad dem køle af og lav små øjne af enten smeltet chokolade eller en færdig kagedekorations farve.

Pynt kagen

  • Når chokoladekagen er afkølet røres flormelis, en smule vand og orange farve sammen til glasur.
    Du bestemmer selv hvor meget glasur der skal på kagen.
    Fordel det på toppen og lad det evt. løbe en smule ned af kanterne.
    Pynt med de små marengs spøgelser på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed