Halloweenkage med spøgelser

by Maria
Halloweenkage med spøgelser

Halloweenkage med spøgelser.

Her finder du opskriften på en (u)hyggelig halloweenkage med spøgelser.

Kagen er en helt klassisk chokoladekage med orange glasur. Den er pyntet med små spøgelser, der er lavet af marengs.

Mangler du noget mad til halloween? Så kan du prøve de her lækre mumie pølsehorn.

Det må gerne være nemt at bage, og den her kage er dejlig nem at gå til. Hvis du ikke har så meget tid, kan du sagtens undlade at bage små marengs til at pynte med.

Halloweenkage med spøgelser

Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 3 timer
Frysegnet: Ja uden glasur
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

Chokolade kage

  • 200 g blødt smør
  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 350 g hvedemel
  • 1 dl kakao
  • tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • dl mælk
  • 1 nip salt

Marengs spøgelser

  • 45 g æggehvide
  • 70 g sukker
  • Sort farver eller smeltet mørk chokolade til øjne

Glasur

  • Flormelis
  • Orange farve
  • En smule vand

Fremgangsmåde
 

Kage

  • Pisk smør og sukker godt sammen med en elpisker.
  • Tilsæt æggene et af gangen.
  • Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao sammen og sigt det i skålen.
  • Vend det i med en dejskraber imens at mælken tilsættes lidt efter lidt.
  • I en springform på 25 cm. i diameter kommes et stykke bagepapir i bunden. Siden smørres med smør.
  • Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 40 minutter.
  • Efter 35 minutter stikkes i kagen med et træspyd, hænger dejen ikke ved tages kagen ud.
  • Tag kagen ud af formen og lad den afkøle helt.

Marengs spøgelser

  • Pisk æggehviderne luftige. Enten i en røremaskine eller med en elpisker.
  • Drys lidt af gangen sukkeret i æggehviderne imens at der piskes på middelhøj hastighed.
  • Når alt sukkeret er tilføjet piskes videre i ca. 5 minutter.
    Marengs massen skal blive helt stiv så den bliver siddende fast på piskeriset.
  • Kom massen i en sprøjtepose, klip et lille hul og sprøjt små toppe ud på en bageplade med et stykke bagepapir.
  • Bag marengs spøgelserne i 1 time og 15 minutter ved 110 grader.
  • Lad dem køle af og lav små øjne af enten smeltet chokolade eller en færdig kagedekorations farve.

Pynt kagen

  • Når chokoladekagen er afkølet røres flormelis, en smule vand og orange farve sammen. til glasur.
    Du bestemmer selv hvor meget glasur der skal på kagen.
    Fordel det på toppen og lad det evt. løbe en smule ned af kanterne.
    Pynt med de små marengs spøgelser på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Halloween bliver større og større i Danmark, for hvert år der går. Derfor er der også flere og flere, der gør mere ud af at fejre det.

Dagen falder den 31. oktober hvert år, så det er på den dag, at det er oplagt at servere en halloweenkage med spøgelser på.

Jeg synes, at spøgelserne er med til at løfte kagen til et højere niveau, og den vil klart være et hit til en halloweenfest.

Børnene elsker at være med til at bage, og den her kage kan nemt bages med børn, da meget af det blot skal røres sammen.

Spøgelserne af marengs kan børnene også være med til at sprøjte ud eller sætte med en ske på bagepapiret.

Mere inspiration til opskriften.
  • Jeg har valgt at bruge kakaopulver i denne opskrift, da jeg synes, at det bare skal være nemt at gå til. Dog kan du også vælge at tilføje chokoladestykker, hvis du gerne vil have mere smag af chokolade i kagen.
  • Spøgelserne af marengs er super nemme at lave, hvis bare man har lidt tålmodighed. Hvis du har en røremaskine, så kan de næsten masse sig selv. Du skal bare tilsætte flormelis, sprøjte dem ud og så bage dem i den tid, det nu tager.
  • Hvis du ikke har en sprøjtepose, kan du også placere små klatter med en ske. Så får du lidt mere rustikke spøgelser, men det er nu også sødt!

Halloweenkage med spøgelser

Leave a Comment

Opskrift Vurdering