Vaniljecreme

Vaniljecreme.

Den bedste vaniljecreme til desserter og kager! Her finder du opskriften på en god hjemmelavet kagecreme med maizena. Det er faktisk utrolig nemt at lave selv.

Vaniljecreme er også bedre kendt som kagecreme, og oftest er de to ting helt de samme.

En vaniljecreme er nem at lave selv, hvis du bare har tiden til, at den lige kan nå at køle helt med. Selve processen tager ikke lang tid, men efter at den er kogt op, så skal den sætte sig på køl.

Det er en bagefast vaniljecreme. Jeg bruger den eksempelvis i mine fastelavnsboller med vaniljecreme, hvor kagecremen kommer ind i fastelavnsbollerne, inden at de bages i ovnen.

Vaniljecreme

En lækker kagecreme med vaniljekorn.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 3 timer 10 minutter
0 dl
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 2 dl mælk
  • 40 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 20 g maizena

Fremgangsmåde

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv.
    Brug kniven til at blande det sammen med lidt sukker.
  • Kom alle ingredienserne i en lille gryde, pisk det godt sammen og varm blandingen langsomt op.
  • Der skal piskes konstant i cremen så der ikke kommer klumper.
    Man kan evt. lige tage gryden af varmen indimellem for at piske godt i den.
    Det er vigtigt at cremen ikke bliver for varm, for så vil den klumpe.
    Så snart cremen er tyknet tages den af varmen.
  • Kom cremen i en skål. Dæk cremen helt til med husholdningsfilm.
    Tryk forsigt filmen helt ned til cremen så der ikke kan dannes kondensvand eller en hinde på toppen af cremen.
    Stil skålen på køl til den er helt kold, det tager nogle timer.
  • Når vaniljecremen er helt afkølet piskes den kort igennem.
    Så du får en glat lækker vaniljecreme.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan sagtens lave cremen dagen før at den skal bruges. Det vil jeg faktisk anbefale. Vaniljecremen skal stå og sætte sig i køleskabet og køle helt ned inden den kan bruges. Det tager nogle timer. Når du laver den dagen før, så er den helt klar til når den skal bruges og du skal ikke vente i nogle timer.
  • Der er forskellig snak om, hvorvidt man skal bruge pasteuriserede æggeblommer, eller om man blot kan tage æggeblommen, der kommer direkte fra æggene i bakken. Æggene varmes dog op i gryden. Men beug de pasteuriserede hvis du føler dig mest tryg ved det.
  • I denne opskrift her jeg skrevet, at jeg bruger vaniljestang. Det giver de flotte karakteristiske vaniljekorn i cremen og smager også allerbedst. Dog kan du også bruge et andet alternativ end den lidt dyrere vaniljestang. Du kan bruge helt almindelig vaniljepulver/sukker, rene vaniljekorn eller vaniljepaste.
  • Det er vigtigt at skålen dækkes helt til som beskrives i fremgangsmåden. Det gør at der ikke dannes en hinde på toppen og at der ikke kommer kondensvand.

Hjemmelavet vaniljecreme.

En hjemmelavet vaniljecreme tager slet ikke så lang tid at lave. Som nævnt er det, der tager længst tid, selve afkølingen af vaniljecreme. Selve opkogningen af cremen er ganske simpel, og når den har kølet, så er den klar til at blive brugt.

Prøv det af. Lige så snart du har lavet din feste portion så føles det langt mere overskueligt næste gang.

Du kan sagtens lave cremen dagen før, da den netop skal bruge nogle timer på køl. Det plejer at tage 3-4 timer, før at den er helt kold i mit køleskab.

Du kan bruge cremen til at fylde i fastelavnsboller, eller så kan den indgå i en lækker lagkage.

Det er også denne creme jeg bruger når jeg skal lave en lækker jordbærkage om sommeren. Her vender jeg cremen med en smule pisket fløde, og så får man det som mange kender; en konditorcreme.

Der findes mange andre opskrifter, hvor der skal bruges en gang vaniljecreme eller hjemmelavet kagecreme med maizena.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..