Home bagværk Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

by Maria
Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med vaniljecreme.

Bløde og lækre fastelavnsboller med vaniljecreme og rigeligt med remonce. Mums! De er virkelig gode.

Lige som sådan nogle klassiske fastelavnsboller skal være!

Selve bolledejen minder lidt om en god blød tebolle og så får man den skønneste overraskelse af remonce og vaniljecreme når man tager den første bid.

De kan klart anbefales.

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med vaniljecreme. Bløde og lækre fastelavnsboller med vaniljecreme og rigeligt med remonce. Mums! De er virkelig gode. Lige som sådan nogle klassiske fastelavnsboller skal være! Selve bolledejen minder lidt om en god blød tebolle og så får man den… bagværk Fastelavnsboller European print
portioner: 16 stykker forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.3/5
( 3 voted )

ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 35 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 50 g blødt smør
  • Vaniljecreme:
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl mælk
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk maizena majsstivelse
  • 2 spsk sukker
  • Remonce:
  • 60 g blødt smør
  • 60 g revet marcipan
  • 60 g sukker
  • Sammenpisket æh til pensling

Sådan gør du:

Dej

  • Lun mælken i en lille gryde til det er “fingervarmt”
  • Opløs gæren i en skål med den lune mælk, tilsæt æg og sukker
  • Kom hvedemel, kardemomme og salt i skålen og ælt det godt sammen. (Jeg bruger en røremaskine)
  • Når dejen er æltet godt , tilsættes smørret og dejen æltes igen godt sammen
  • Lad dejen hæve i 45 minutter med husholdningsfilm over skålen

Vaniljecreme og remonce

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv. Brug kniven til at blande det sammen med 1 spsk sukker
  • Mælken bringes i kog i en lille gryde
  • Pisk æggeblommer, vanilje og sukker lyst og luftigt i en skål og vend maizenaen i
  • Hæld langsomt under omrøring mælken i æggeblommerne, pisk det godt og kom det tilbage i gryden
  • Lad cremen koge imens du konstant pisker. Giv det ca. 1 minut, til cremen er blevet tyk og tag det af varmen.
  • Kom cremen i en skål med husholdningsfilm og stil den på køl til den er helt kold
  • Til remoncen blandes smør, sukker og marcipan godt sammen

Fastelavnsboller

  • Drys mel på bordet og rul dejen ud til en firkant ca. 40 x 40 cm
  • Del dejen i to lodret og del igen hvert stykke i to. Så har du 4 strimler. Del dejen på samme måde vandret og så har du 16 lige store stykker
  • På hvert stykke kommes 1 tsk remonce og 1 tsk vaniljecreme
  • Saml dejen om fyldet så alle fire spidser mødes på midten. Siderne klemmes sammen så fyldet ikke kan komme ud og formes som en bolle
  • Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir og lad dem hæve i 45 minutter under et klæde
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i 15 minutter. Lad bollerne afkøle helt før der kommes glasur på. Velbekomme!

Prøv også at fylde fastelavnsbollerne med en kombi af vaniljecreme og hindbærmarmelade.

Det er min datters favorit. Så kan du nøjes med at lave vaniljecremen i opskriften og skippe remoncen.

Du kan også lave en kombi, så er der lidt til en hver smag. Begge dele smager virkelig skønt!

Til at lave glasur skal du bruge lidt flormelis og en lille bitte smule vand. Rør det godt sammen i en skål og sørg for at den er så tyk som muligt. Så glasuren ikke løber for meget når den kommes ovenpå fastelavnsbollerne.

Husk at bollerne skal være helt afkølede før glasuren kommes på!

Du kan også udskifte remoncen og komme en god klat hindbærsyltetøj i sammen med vaniljecremen.

Jeg har aldrig været super begejstret for fastelavnsboller. Jeg ved så ikke om det er alderen der har ændret det eller om det er fordi at dem jeg har fået tidligere ikke har været et hit! Der findes også så mange forskellige slags og udgaver.

Men dem her, som er en rimelig klassisk udgave, dem er jeg altså vild med. Mums de er gode.

7 comments

Christina Hejlskov 12. januar 2021 - 12:22

Kan man lave remomoce med nougat, hvis man ikke har marcipan? Eller evt. Bare ligge et stykke nougat, i?

Reply
Maria 12. januar 2021 - 16:31

Hej Christina,
Jeg tænker at en fastelavnsbolle med en kombi af vaniljecreme og et stykke med nougat ville være rigtig lækkert. Og så bare helt undlade remoncen 🙂
Mmmm jeg må selv prøve med nougat i snart. Det er jo så lækkert!
Jeg håber at de bliver et hit.
Kh Maria

Reply
VenterPaaVinBlog 18. januar 2021 - 13:57

Åh, jeg skal altså også få bagt fastelavnsboller i år!

Reply
Maria 23. januar 2021 - 11:52

Jaaaa! Det er en god idé.. 🙂
Det er altså også så hyggeligt.
Kh Maria

Reply
Christina 30. januar 2021 - 23:01

Super lækre, opskriften er netop prøvet af
Tak for et godt input ‍♀️

Reply
Christina 30. januar 2021 - 23:04

Hunkønstegnet ved jeg ikke hvor kommer fra, miligvis teknisk uheld herfra.

Reply
Maria 7. februar 2021 - 11:07

Hej Christina,
Det er jeg glad for at du synes.
Godt at opskriften var en succes 🙂
Kh Maria

Reply

Leave a Comment