Fastelavnsboller med vaniljecreme

by Maria
Fastelavnsboller med vaniljecreme

Fastelavnsboller med vaniljecreme.

Bløde og lækre fastelavnsboller med vaniljecreme og rigeligt med remonce. Mums! De her gammeldags fastelavnsboller med creme er virkelig gode. De er lige som sådan nogle klassiske fastelavnsboller skal være.

Du kan også prøve at lave sådan en skøn kanelstang med creme og remonce.

Selve bolledejen minder lidt om en god blød tebolle med et strejf af kardemomme. Og så får man den skønneste overraskelse af remonce og vaniljecreme, når man tager den første bid. De kan klart anbefales.

Fastelavnsboller

Lækre bløde boller til fastelavn med vaniljecreme.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
16 stykker
Frysegnet: Ja, uden pynt
Holdbarhed: 2 dage

Ingredienser

Vanlijecreme

  • 1 vaniljestang
  • 40 g sukker
  • 2 dl mælk
  • 2 æggeblommer
  • 10 g maizena majsstivelse

Remonce

  • 60 g blødt smør
  • 60 g revet marcipan
  • 60 g sukker

Boller

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 35 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 50 g blødt smør
  • Sammenpisket æg til penslingen

Fremgangsmåde
 

Vaniljecreme og remonce

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv.
    Brug kniven til at blande det sammen med 1 spsk sukker.
  • Kom alle ingredienserne i en lille gryde, pisk det godt sammen og varm blandingen op.
  • Lad cremen småboble imens du konstant pisker.
    Skru ned for varmen, giv det ca. 1 minut, til cremen er blevet tyk og tag det af varmen.
    Det er vigtigt at du hele tiden er over cremen.
    Hvis du synes det bobler for meget så tag gryden af varmen, pisk godt og sæt den tilbage på blusset.
  • Kom cremen i en skål. Dæk cremen helt til med husholdningsfilm.
    Tryk forsigt med hånden filmen helt ned til cremen.
    Stil skålen på køl til den er helt kold, det tager nogle timer.
  • Til remoncen blandes smør, sukker og marcipan godt sammen.

Dej

  • Lun mælken i en lille gryde til det er “fingervarmt”.
  • Opløs gæren i en skål med den lune mælk, tilsæt æg og sukker.
  • Kom hvedemel, kardemomme og salt i skålen og ælt det godt sammen.
  • Når dejen er æltet godt , tilsættes smørret og dejen æltes igen godt sammen.
  • Lad dejen hæve i 45 minutter med husholdningsfilm over skålen.

Fastelavnsboller

  • Drys mel på bordet og rul dejen ud til en firkant ca. 40 x 40 cm.
  • Del dejen i to lodret og del igen hvert stykke i to. Så har du 4 strimler.
    Del dejen på samme måde vandret og så har du 16 lige store stykker.
    Du kan med fordel bruge et målebånd, så hvert stykke bliver lige stort.
  • På hvert stykke kommes 1 tsk remonce og 1 tsk vaniljecreme.
  • Saml dejen om fyldet så alle fire spidser mødes på midten.
    Siderne klemmes sammen så fyldet ikke kan komme ud og saml spidserne under bollen.
    Form så forsigtigt til en bolle.
  • Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir.
    Lad dem hæve i 45 minutter under et klæde.
  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i 15 minutter.
    Lad bollerne afkøle helt før der kommes glasur på. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
    • Du kan også udskifte remoncen og komme en god klat hindbærsyltetøj i sammen med vaniljecremen.
    • Til at lave glasur skal du bruge lidt flormelis og en lille bitte smule vand. Rør det godt sammen i en skål og sørg for at den er så tyk som muligt. Så glasuren ikke løber for meget, når den kommes ovenpå fastelavnsbollerne. Husk at bollerne skal være helt afkølede, før glasuren kommes på. Ellers smelter din glasur og den vil løbe ned.
    • Det er vigtigt, at du samler fastelavnsbollerne godt, så fyldet ikke løber ud under bagningen. Men det kan ikke alt undgåes og slet ikke de værste gange man bager gammeldags fastelavnsboller.

 

 
Gammeldags fastelavnsboller med creme.

Gammeldags fastelavnsboller som er lavet på en dejlig blød gærdej kan sagtens fyldes med andet end vaniljecreme og remonce som jeg har gjort her. Jeg anbefale at bruge opskriften på dejen som en slags grundopskrift. Så kan du komme lige det fyld i som du har lyst til. Fx marcipan og nougat. Eller måske en kombi af vaniljecreme og hindbærmarmelade. Det er der mange som godt kan lide.

Det er i hvert fald min datters favorit. Så kan du nøjes med at lave vaniljecremen i opskriften og skippe remoncen.

Man kan altid tage børnene med i køkkenet og lade dem komme med input til fyldet og så kan de hjælpe med at pynte dem når de er afkølet efter bagning. Det er helt sikkert den sjove del for de yngste i familien. Og selve samlingen så fyldet bliver i er nok også meget godt, at de voksen står for.

Jeg håber at I vil kunne lide opskriften, jeg er selv vild med den!

7 comments

Christina Hejlskov 12. januar 2021 - 12:22

Kan man lave remomoce med nougat, hvis man ikke har marcipan? Eller evt. Bare ligge et stykke nougat, i?

Reply
Maria 12. januar 2021 - 16:31

Hej Christina,
Jeg tænker at en fastelavnsbolle med en kombi af vaniljecreme og et stykke med nougat ville være rigtig lækkert. Og så bare helt undlade remoncen 🙂
Mmmm jeg må selv prøve med nougat i snart. Det er jo så lækkert!
Jeg håber at de bliver et hit.
Kh Maria

Reply
VenterPaaVinBlog 18. januar 2021 - 13:57

Åh, jeg skal altså også få bagt fastelavnsboller i år!

Reply
Maria 23. januar 2021 - 11:52

Jaaaa! Det er en god idé.. 🙂
Det er altså også så hyggeligt.
Kh Maria

Reply
Christina 30. januar 2021 - 23:01

Super lækre, opskriften er netop prøvet af
Tak for et godt input ‍♀️

Reply
Christina 30. januar 2021 - 23:04

Hunkønstegnet ved jeg ikke hvor kommer fra, miligvis teknisk uheld herfra.

Reply
Maria 7. februar 2021 - 11:07

Hej Christina,
Det er jeg glad for at du synes.
Godt at opskriften var en succes 🙂
Kh Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering