Kanelstang

Kanelstang med remonce og vaniljecreme.

Den lækreste flettet kanelstang med remonce og hjemmelavet vaniljecreme. Det er en lækker kanelstang opskrift, og kanelstang med marcipan i remoncen smager bare virkelig godt!

Det er en skøn kage som hele familien med garanti vil elske!

Er du også fan af bagværk med kanel? Så kan jeg også anbefale at prøve det her snoede kanelbrød.

Kanelstangen indeholder en lækker snasket remonce som er lavet af brun farin, smør og godt med kanel. Derudover er den fyldt med vaniljecreme.

Hvis du har brug for en lille guide til at flette kanelstangen kan du finde en lille video på min Instagram profil. 

Kanelstang

Den bedste kanelstang med remonce og vaniljecreme.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
1 stor kanelstang
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Vaniljecreme

  • ½ vaniljestang
  • 40 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • 2 dl mælk
  • 10 g maizena

Dej

  • dl mælk
  • 80 g smør
  • 40 g gær
  • 1 æg
  • 550 g hvedemel
  • ½ tsk kardemomme
  • 50 g sukker
  • 8 g salt

Remonce

  • 150 g brun farin
  • 150 g blødt smør stue temperatur
  • 15 g kanel

Fremgangsmåde

Vaniljecreme

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv.
  • Brug kniven til at blande det sammen med 1 spsk sukker.
  • Kom alle ingredienserne i en lille gryde, pisk det godt sammen og varm blandingen op.
  • Lad cremen småboble imens du konstant pisker.
  • Det er vigtigt at du hele tiden er over cremen og hvis du synes det bobler for meget så tag gryden af varmen pisk godt og sæt den tilbage på blusset.
  • Skru ned for varmen, giv det ca. 1 minut, til cremen er blevet tyk og tag det af varmen.
  • Kom cremen i en skål. Dæk cremen helt til med husholdningsfilm.
  • Tryk forsigt med hånden filmen helt ned til cremen så der ikke kan dannes kondensvand i cremen.
    Stil skålen på køl til den er helt kold, det tager nogle timer.

Dej

  • Smelt smørret sammen med mælken i en lille gryde.
    (Det må kun være fingervarmt når det blandes med gær).
  • Mælken kommes i en skål, gæret opløses i og ægget blandes i.
  • Alle de tørre ingredienser kommes i skålen og det hele æltes sammen i ca. 5 minutter.
    Meget gerne på røremaskine.
  • Dejen er æltet færdigt når den slipper kanterne på skålen og samler sig om dejkrogen.
  • Tildæk skålen med husholdningsfilm og et klæde.
    Lad dejen hæve lunt 1 time.

Remonce

  • Bland det bløde smør, brun farin og kanel sammen.
    Brug evt. en gaffel.

Kanelstang

  • Rul dejen ud til ca. 55 x 35 cm. på et let meldrysset bord.
  • Flyt dejen over på et stykke bagepapir, så kanelstangen kan samles derpå.
  • Smør remonce på hele overfladen.
  • Ned langs midten på de 55 cm. (den lange led) fordeles vaniljecremen.
  • Cremen skal fylde ca. 15 cm. i bredden.
  • På hver side af vaniljecremen skæres skrå strimler. Ca. 15-17 strimler i hver side. (Se billede herunder).
  • En af gangen foldes en strimmel fra hver side indover vaniljecremen, så strimlerne flettes over hinanden.
  • Til sidst bukkes alle strimlerne ind under dejen og enderne af stangen bukkes ligeledes.
    Nu er stangen lukket helt til.
  • Lad kanelstangen efterhæve i 30 minutter under et klæde.
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Træk forsigtigt bagepapiret med kanelstangen ned på en bageplade.
    Pensl kanelstangen med sammenpisket æg, drys evt. med lidt perlesukker og bag stangen i ca. 30 minutter.
  • Server kanelstangen lun eller lad den afkøle og kom glasur på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Kanelstangen bliver rimelig stor. Så jeg vil anbefale, at man placerer kanelstangen skråt på bagepladen, så den kan være der.
  • Dejen til kanelstangen kan både laves med håndkraft og på røremaskine. Uanset hvad du vælger, så sørg for at få æltet dejen godt igennem og i rigtig god tid. Dette vil give dig den bedste dej at arbejde med og det bedste resultat.
  • Kanelstangen kan sagtens fryses ned. Evt. skåret i stykker som du kan tø op, når du får gæster.
  • Kagen kan sagtens holde sig frisk i nogle dage. Den er god snasket så dagen efter bagningen er den stadig lækker og blød. Opbevar kanelstangen godt pakket ind. Gerne i en lufttæt beholder.
  • Selve vaniljecremen er meget nem at lave, men jeg kan anbefale, at man laver cremen tidligere på dagen eller dagen før. Den skal nemlig blive helt kold i køleskabet inden den bruges.

Kanelstang

Flettet kanelstang med marcipan.

Når dejen har hævet, du har lavet dit fyld og kommet i, så skal kanelstangen flettes. Det kan lige kræve lidt koncentration at flette kanelstangen, men der er heller ingen der siger at den behøver at være “perfekt”. Så længe den smager fantastisk og dét garanterer jeg dig at den gør.

Kanelstang er sådan en kage, som man altid kan finde hos bageren. De smager bare altid super godt og hitter hos de fleste. Det er også muligt at lave en kanelstang selv, og det smager også mindst lige så godt – hvis ikke bedre!

Lige som alt andet bagværk er kanelstangen allerbedst, når den er friskbagt, og når den lige har nået at sætte sig. Men den kan sagtens gemmes nogle dage!

Kanelstang

 

2 reaktioner

    1. Hej Karina,
      Du kan sagtens lave vaniljecremen aftenen forinden.
      Det er intet problem.
      Så sparer man også den tid når kanelstangen skal laves 🙂
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..