Brownie med hindbærmousse

Hindbær islagkage med chokoladebund.

Her finder du opskrift på en lækker hindbær islagkage med chokoladebund. Det er en fantastisk god brownie med hindbær is på toppen, som faktisk ikke er særlig svær at lave. Isen laves uden ismaskine. Den hældes over kagen når den er bagt og afkølet. Derefter kommes den en tur i fryseren, til isen har sat sig.

Prøv også denne mazarinkage med rabarberskum og bær. En lækker og super fin kage!

Denne hindbær islagkage med chokoladebund er en perfekt dessert, hvis du gerne vil lave noget ekstra lækkert til dine gæster. Hindbær og chokolade er altså også bare et lækkert makkerpar.

Hindbær islagkage med chokoladebund

En lækker brownie med hindbær is
8 stykker

Ingredienser

Brownie

  • 170 g smør
  • 170 g chokolade
  • 2 æg
  • 210 g sukker
  • 70 g mel
  • 1 knsp flagesalt

Hindbæris

  • 300 g hindbær
  • ½ dl vand
  • 1 spsk citronsaft
  • 120 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 æggeblommer
  • 120 g sukker
  • 4,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Brownie

  • Smelt smør og chokolade i en gryde. Når det næsten er smeltet, tages det af varmen.
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  • Vend chokoladeblandingen forsigtigt og lidt efter lidt i æggemassen.
  • Sigt melet i skålen, kom salten i og vend det sammen med en dejskraber.
  • Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform på 20 cm. i diameter og smør siden med smør.
  • Hæld kagedejen i formen og bag kagen i ovnen i 25 minutter ved 180 grader.
  • Når kagen er bagt afkøles den helt.
  • Du kan evt. komme kagen i fryseren for at det går lidt hurtigere.

Hindbæris

  • Kog bær, vand, sukker og citronsaft i en gryde.
  • Lad det simre 5-10 minutter indtil bærrene er kogt ud. Kom blandingen på køl.
  • Pisk sukker, vanilje og æggeblommer lyst og luftigt.
  • Pisk fløden i en anden skål.
  • Vend forsigtigt fløde og æggeblandingen sammen med en dejskraber.
  • Til sidst vendes den afkølede hindbærkompot i.

Samling af islagkagen

  • På toppen af brownien fordeles flødeblandingen.
    Det kan være en god idé at sætte et stykke kageplast fast rundt i kanten af kagen, så fløden ikke løber ned ad siden.
  • Kom kagen på frost i minimum 4 timer. Helst natten over.
  • Når islagkagen er frosset helt, pyntes den med friske bær på toppen.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan sagtens skifte hindbær ud med et andre bær. Fx en pose med blandede bær. Hvad end du vælger så brug samme mængde bær som hindbær. Du skal bare være opmærksom på, at hindbær er mere syrlige end andre bær. Og derfor passer godt til mængden af sukker der kommes i is blandigen og harmonerer godt med den søde browniekage.
  • Lav den gerne dagen før, at du skal servere den. Så står den helt fint, når du skal servere den for venner og familie.
  • Det er vigtigt, at kagen bliver helt frossen og derfor skal den minimum stå 4 timer på frost og meget gerne længere.
  • Når islagkagen skal serveres, skal den stå ude i 10 minutter inden der skæres i den. Både kage og is vil nemlig være lidt for hård at skære i.

Hindbær islagkage med chokoladebund opskrift.

Her får du en virkelig lækker hindbær islagkage med chokoladebund. Selve kagedelen er lavet på en skøn kompakt brownie. Mange ved at sådan en kage smager fantastisk godt med hindbær. Og en islagkage udgave med de to dele, er mindst lige så godt.

Denne brownie med hindbær is opskrift er ikke så svær at gå til. Isen er simpel at lave og kræver ikke en ismaskine. Og det er altså dejligt, for det er jo slet ikke alle som har det i huset. Så her kan alle være med.

Det kan anbefales at lave islagkagen dagen før den skal bruges. Kagen skal nemlig afkøles helt før at ismassen kommes ovenpå og den tilsidst kan komme en tur i fryseren. I fryseren skal den sti i MINIMUM 4 timer og gerne længere. Derfor kan det anbefales at lave den før. Og flere dage før er også en mulighed.

Brownie med hindbær is.

Brownie med hindbær er en god klassisk dessert som er både lækker, indbydende og oplagt at servere når man har gæster. Så hvorfor ikke prøve den i en islagkage udgave?

Chokoladen fra brownien og den let syrlige hindbær is er en virkelig god kombination. Det kan hurtigt blive tungt, når man spiser en brownie, da det er en tung og kompakt kage.

Når islagekagen skal serveres er det vigtigt at den tages ud 10 minutter før at den skal skæres ud. Lige når den kommer ud vil den være meget hård. Men efter lidt tid er den til at skære i. Lad ikke islagkagen stå ude alt for længe, for så vil isen smelte. Så stil den hellere tilbage i fryseren. Kagen kan nemlig sagtens gemmes i noget tid. Hvis I altså kan holde fingrene fra den.

4 reaktioner

    1. Hej Ida,
      Godt at du spørger. Det er rettet i fremgangsmåden nu.
      Melet skal tilføjes som det sidste inden kagen skal bages.
      Det vil være en god idé at sigte det i så du undgår små melklumper.
      God fornøjelse 🙂
      Kh Maria

    1. Hej Jannie,
      Jeg er ked af at jeg har overset dit spørgsmål.
      Tilføjelsen af melet er rettet i fremgangsmåden 🙂
      Det var smuttet i farten.
      Kh Maria

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..