Mazarinkage med rabarberskum og bær

by Maria
Mazarinkage med rabarberskum og bær

Mazarinkage med rabarberskum og bær.

Her få du min bedste svampet mazarinkage opskrift, som du kan gøre kunsten efter. Det er en virkelig lækker mazarinkage med rabarberskum og bær. Selve bunden er en mazarinkage med marcipan, der bliver revet i.

Bunden er lavet af en klassisk mazarinbund med rigeligt marcipan. Skummet er lavet af pisket fløde vendt med en rabarberkompot.

Denne kompot med rabarber er brugt til at vende i flødeskummen!

 

På toppen er der pyntet med friske hindbær, jordbær og et par kirsebær. Sidstnævnte mest fordi at det bare ser så fint og indbydende ud. Du kan også sagtens bruge brombær og blåbær til toppen.

Det her er en skøn sommerkage som er forholdsvis nem at lave, og den kan HELT KLART anbefales!

Mazarinkage med rabarberskum og bær

En lækker sommerkage med skum og sommerbær.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
8 stykker
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage i køleskabet

Ingredienser

Mazarinkage

  • 160 g marcipan revet
  • 160 g blødt smør
  • 140 g sukker
  • 3 æg
  • 40 g mel
  • 80 g chokolade

Rabarberskum

Derudover

  • 150 g jordbær
  • 150 g hindbær

Fremgangsmåde
 

Mazarinkage

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Pisk marcipan, sukker og smør lyst med en elpisker.
  • Pisk et æg i ad gangen. Og til sidst sigtes melet i og vendes med en dejskraber.
  • Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform på 22 cm.
    Smør siden med smør. Kom dejen i formen og bag kagen i 25 minutter.
  • Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af inden den smøres med chokolade.
  • Smelt chokoladen over vandbad og fordel chokoladen på toppen.
    Du kan også komme det ned af siderne.
    Lad chokoladen sætte sig før rabarberskum og bær kommes på.

Rabarberskum

  • Fjern korn fra vaniljestangen.
    Det gøres ved at flække stangen og skrabe kornene ud med bagsiden af en kniv.
    Brug 1 tsk sukker til at blande i kornene, så de ikke klumper sammen i fløden.
  • Pisk fløden til et let flødeskum sammen med vaniljen.
  • Vend så forsigtigt rabarberkompotten i fløden og fordel det på kagen.
  • Bærrene skylles og duppes tørre. Jordbærrene halveres og evt. i kvarte.
    Bærrene fordeles på toppen af kagen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan sagtens bage mazarinkagen dagen før. Den kan nemlig sagtens tåle at stå og “sætte sig” i køleskabet natten over.
  • Når kagen er lavet, kan den også sagtens holde dig 2-3 dage i køleskabet. Kagen holder sig frisk og lækker – så gem endelig resterne, hvis I ikke lige får den hele spist på dagen.
  • Jeg har brugt hindbær og jordbær på toppen, men du kan faktisk bruge alle slags bær til toppen af kagen.
  • Vil du ikke vende fløden i rabarberkompot, så kan du sagtens undvære det og bare bruge almindelig flødeskum. Ellers kan du købe en god hindbærmarmelade og vende det i flødeskummen.
  • Vil du lave en større kage, fx til en stor fødselsdagsfest, så kan du sagtens gange kagen op og bage mazarinkagen i en stor bradepande. Så skal du bare lige være opmærksom på, at bagetiden vil være lidt længere.

Mazarinkage med rabarberskum og bær

Opskrift på en svampet mazarinkage med marcipan.

Her får du opskriften på en fin og indbydende sommerkage med en masse friske bær på toppen. Kagen er oplagt at servere for gæsterne. Ikke nok med at kagen smager super godt, så er den faktisk heller ikke så svær at lave.

Selve mazarinkagen kan laves på forhånd, faktisk kan den sagtens laves dagen før. Og det er så skønt når man får gæster, at noget af maden kan forberedes noget tid inden.

Det er en af de kager, der endelig ikke må bages for lang tid, da den så ikke bliver så lækker svampet. Husk derfor at alle ovne er forskellige, så du skal lige holde lidt øje med den og ikke først tjekke den, når tiden er gået.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering