Mazarinkage

by Maria
Mazarinkage

Mazarinkage med chokolade.

Her finder du opskriften på en lækker svampet mazarinkage med marcipan. Marcipankage er svampet og har den skønneste smag af marcipan.

Det er sådan en kage som sagtens kan holde sig i flere dage, og den er lige så god et par dage efter den er blevet bagt, da den ikke bliver så hurtig tør.

Er du vild med marcipan? Så prøv også denne rabarberkage. Du kan sagtens udskifte med andre frugter/bær i kagen!

Kagen er super nem at lave og ud fra denne opskrift, kan man så kombinere fyld og topping i mange variationer.

Du kan dog også sagtens nyde kagen, som den ser ud her på billedet – med et godt lag smeltet mørk chokolade ud over.

Mazarinkage

Lækker svampet mazarinkage med chokolade på toppen
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 1 time
8 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 4 dage
Kalorier: 395

Ingredienser

  • 160 g marcipan, revet
  • 160 g blødt smør
  • 140 g sukker
  • 3 æg
  • 40 g mel
  • 80 g chokolade

Fremgangsmåde
 

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Pisk marcipan, sukker og smør lyst med en elpisker.
  • Pisk et æg i ad gangen. Og til sidst sigtes melet i og vendes med en dejskraber.
  • Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform på 22 cm. og smør siden med smør. Kom dejen i formen og bag kagen i 25 minutter.
  • Er du i tvivl om at kagen er færdig så kan du stikke et spyd ned i kagen som ikke må hænge ved.
  • Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af inden den smøres med chokolade.
  • Smelt chokoladen over vandbad og fordel chokoladen på toppen. Du kan også komme det ned af siderne. Lad chokoladen sætte ser og kagen er klar til servering. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan sagtens lave kagen dagen i forvejen hvis du gerne vil forberede dig til dagen efter.
  • Denne mazarinkage er perfekt at bruge til en god jordbærkage. Den vi kender med vaniljecreme og friske jordbær på toppen.
  • Hvis du gerne vil have en glutenfri mazarinkage, kan du prøve at bruge boghvedemel. Jeg har gode erfaringer med at bruge boghvedemel som erstatning for hvedemel i kager. Du kan også prøve at bruge mandelmel i stedet for boghvedemel.
  • Jeg bruger gerne en lidt mørk chokolade til at smelte og fordele udover kagen, men du kan også godt bruge en mælkechokolade, hvis du er til det lidt sødere chokolade.

Mazarinkage

Svampet mazarinkage med marcipan.

Det der gør denne marcipankage så svampet er, at der er godt med revet marcipan i dejen. Derudover så starter man med at piske marcipan, sukker og smør helt lyst og luftigt.

Det er vigtigt, at det bliver rigtig lyst, og det kan godt tage op til 5 minutter. Hvis man ikke gør det, så bliver kagen ikke nær så svampet, da man ikke får pisket nok luft ind i dejen.

Man kan næsten se på kagen, hvor svampet den her. Den kan heldigvis forblive svampet i flere dage, hvis du pakker den godt ind. Jeg opbevarer ofte kage i nogle bøtter, eller putter den i en pose hvor luften bliver ude.

 

Mazarinkage

Leave a Comment

Opskrift Vurdering