Lækker rabarberkage med marcipan og mandler.
Her får du opskriften på en super lækker sød rabarberkage med et tvist af syrlighed. Kombineret med en rund og lækker smag fra marcipanen er denne kage simpelthen perfekt. Intet mindre! Server den gerne lun med en klat cremefraiche til.
Er du på udkig efter en kage, som ikke kræver de helt store færdigheder i køkkenet? Men gerne må imponere gæsterne, så er denne rabarberkage altså helt perfekt til lejligheden. Her kan alle være med!
Rabarberkage
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 100 g hvedemel
- 50 g mandelmel, kan evt. erstattes med hvedemel
- 3 æg
- 80 g marcipan, revet
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 200 g rabarber
- 4 spsk sukker
- Evt. 2-3 spsk mandelflager
Fremgangsmåde
- Ovnen tændes på 170 grader (varmluft).
- Skær rabarberne i ½ cm. tykke stykker og bland stykkerne med sukker, (bruger du optøede rabarber hældes vandet fra).
- Det bløde smør, sukker og marcipan røres godt sammen, så massen bliver lys og fast.
- Æggene tilsættes et af gangen og røres i smørret.
- Derefter blandes mel, mandelmel og vaniljesukker i.
- Det hele kommes i en stor bageform (ca. 26-28 cm. i diameter) beklædt med bagepapir.
- Kom rabarberstykkerne ovenpå og tryk dem let ned i dejen og drys evt. med mandelflagerne.
- Kagen bages i ca. 50 minutter. Du kan altid tage et træspyd og prikke i dejen, når dejen ikke sidder ved er kagen færdigbagt.
- Kagen afkøles en smule så den sætter sig, før den kan skæres ud og serveres. Velbekomme!
Det er simpelthen en af de nemmeste lækre kager jeg nogensinde har lavet. Og hvem siger at du behøves, at have en anledning eller gæster for at bage kagen?
Mere inspiration til opskriften.
-
- Prøv også at bruge bær i kagen i stedet for rabarber. For eksempel brombær, hindbær eller en blanding af bær.
- Bruger du rabarber eller bær fra frost så er det vigtigt at du kommer dem på kagen når de er optøet, så du kan hælde væsken fra inden. Så kagen ikke bliver for vandet.
- Server kagen med kold cremefraiche eller pisket fløde. En kold kugle vanilleis er også virkelig lækkert til.
- Kagen kan sagtens holde sig lækker og svampet i flere dage.
Du kan her finde flere opskrifter på kager eller søde sager.
Rabarber.
Rabarber er en fantastisk råvare. Den kan også sagtens bruges i det salte køkken. Selvom man ofte bruger de fine røde stængler i det søde køkken. De fleste kender nok til en portion rabarbergrød, en lækker rabarberkompot eller en god raberberkage, som her!
I maj måned kommer nogle af de første rabarber. Er du så heldig at de findes i din have så ved du sikkert også, at de kommer flere gange og der kommer mange af dem.
Hvis du gerne vil have glæde af rabarber i længere tid så frys dem endelig ned. Du fryser dem ned rå. Skær dem i ca. ½ cm. tykke stykker og så bare i fryseren.
Så har du dem liggende når du skulle få lyst til at lave noget med rabarber – udenfor sæsonen.
9 comments
Hej Maria 🙂 din blog er super lækker og det er altid spændende at se hvad du finder på 🙂 jeg havde lige et spørgsmål til kagen – hvis man bruger frosne rabarber skal de så være optøet før de kommer på kagen?
Det er simpelthen den lækreste kage! Tusind takfor opskriften
Og nu vil jeg bage den igen, men jeg har i mellemtiden fået en dampovn (og endnu ikke fået leveret den alm ovn!) så mit spørgsmål som nybegynder med dampovn: hvordan bager jeg denne kage? Grader? Tid?
Hej Eva,
Beklager at du først modtager mit svar nu.
Tak for sin søde hilsen. Jeg er virkelig glad for, at den falder i din smag 🙂
Nu ved jeg jo ikke hvilken dampovn du har. Men burde den ikke fungere som en almindelig ovn også? Altså sådan så du bare undlader dampen? For så vil jeg råde dig til at indstille ovnen på det samme, som du tidligere har gjort.
Og tillykke med ny ovn, det lyder da lækkert 🙂
Kh. Maria
En rigtig god Rabarberkage, bagte den i søndags og spiste det sidste lille stykke i dag, torsdag. Stadig rigtig god 🙂
Hvilken størrelse springform eller tærteform bruger du ?
Hej Tine,
Det er en form på ca. 26-28 cm. i diameter som jeg bruger. 🙂
Kh. Maria
Tak for svar. Glæder mig til at bage tærten, den ser virkelig lækker ud og tak for at må følge dig på insta – dejligt med inspiration og gode input til dagligdagen ☺️
Man kan vel også sagtens bruge friske rababer ? Skal man så gøre noget anderledes ?
Vh. Mette
Hej Mette,
Ja selvfølgelig kan man det 🙂
Det retter jeg lige i teksten.
Kh. Maria