Go Back
+ servings
5 fra 1 stemme

Klassiske frikadeller

Lækre saftige frikadeller med en skøn stegeskorpe.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
18 frikadeller
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage i køleskabet

Ingredienser

  • 500 g hakket svine/kalvekød
  • 1 æg
  • dl mælk
  • 50 g hvedemel
  • tsk salt og lidt peber
  • 1 løg
  • Rigeligt smør og olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Rør kødet godt sammen med salt.
  • Hak løget fint i en minihakker.
  • Vend så resten af ingredienserne til farsen sammen til en ensartet masse.
  • På en varm pande med lige dele olie og smør steges dellerne i ca. 5 minutter på hver side.
  • Form dem med en spiseske.
  • Gør det gerne over to gange så de ikke ligger for tæt og kan få en dejlig god stegeskorpe.
  • Tilsæt undervejs smør/olie når der mangler fedtstof på panden.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed