Klassiske frikadeller
Lækre saftige frikadeller med en skøn stegeskorpe.
Forberedelses tid: 15 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
18 frikadeller
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage i køleskabet
- 500 g hakket svine/kalvekød
- 1 æg
- 1½ dl mælk
- 50 g hvedemel
- 1½ tsk salt og lidt peber
- 1 løg
- Rigeligt smør og olie til stegning
Rør kødet godt sammen med salt.
Hak løget fint i en minihakker.
Vend så resten af ingredienserne til farsen sammen til en ensartet masse.
På en varm pande med lige dele olie og smør steges dellerne i ca. 5 minutter på hver side.
Form dem med en spiseske.
Gør det gerne over to gange så de ikke ligger for tæt og kan få en dejlig god stegeskorpe.
Tilsæt undervejs smør/olie når der mangler fedtstof på panden.
Udskriv