Små glutenfri tærter med bacon
Reklame – indlægget er udarbejdet i samarbejde med FiberHUSK.
Lækre små glutenfri tærter med en rigtig skøn smag. Foruden bacon er de fyldt med forårsløg, timian og æggemasse.
De er nemme at lave og skal du have gæster, så kan du blot gange opskriften op.
Hvis du ikke spiser bacon, kan du evt. udskifte med andet kød eller helt undværre og erstatte med en anden grøntsag. Du kan fx halvere nogle cherrytomater og lægge i når æggemassen er fordelt i tærterne.
Små glutenfri tærter
Ingredienser
Tærtebund
- 40 g mandelmel
- 15 g FiberHUSK
- 2 spsk olie
- ½ tsk salt
- 4 spsk vand
Fyld
- 1 æg
- 1 spsk græsk yoghurt
- 4 spsk mælk
- ½ tsk tørret timian
- 1 knsp salt og lidt peber
- 50 g bacon i tern
- 2 forårløg snittet i ringe
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
- Bland ingredienserne til tærtebundende sammen. Smør de 3 små tærteforme med lidt olie og tryk dejen ud i bunden og siderne på tærtebundende. Prik 4 gange i hver bund med en gaffel.
- Forbag tærtene i ovnen i 10 minutter og klargør fyldet imens.
- Bacontern steges af og forårsløgene svitses med de sidste par minutter.
- Æg, græsk yoghurt, mælk, timian, salt og peber piskes sammen.
- Tag tærterne ud fordel bacon blandingen i de 3 tærter og hæld æggemassen over.
- Bag tærterne videre i ovnen i 30 minutter.
I opskriften har jeg brugt FiberHusk som er pulveriserede Psyllium frøskaller. De hjælper til normal fordøjelse. Specielt dem der spiser glutenfrit har brug for at opnå fibre i kosten.
Jeg bruger ofte FiberHUSK når jeg laver glutenfri mad. Faktisk så har jeg altid sådan en pakke i køkkenskabet. Den rækker rigtig langt, da man ikke bruger så meget af gangen. Fibrene suger meget væske – det er bare et lille fif, når du står med det i køkkenet.