Lækker og nem vinter gryde!
Her får du opskriften på en vinter gryde ret hvor nogle af vinterens lækre rodfrugter er anvendt. Gulerod og pastinak giver både retten et skud af sunde sager og fylde men giver også en skøn og lækker smag.
Jeg elsker rodfrugter i gryderetter. Da de smager virkelig skønt og nemt tilberedes i grove stykker og kommes i gryden.
Denne vinter gryde er en af de hurtige retter. Den tager ca. 35 minutter at lave som gør det til et oplagt insslag til hverdagens travle aftensmads retter. Trods den korte tid i køkkenet er resultat rigtig godt og hele familien vil sagtens kunne spise med.
Både kartoffelmos og ris passer godt til retten. Vil du bruge mindst mulig tid i køkkenet vil jeg anbefale en portion ris, som sættes over som det første.
Vinter gryde
Ingredienser
- 500 g svinekød
- 200 g bacon
- 1 løg i skiver
- 250 g champignon i kvarte
- 3 store gulerødder
- 3 pastinakker
- 1 lille dåse tomatpuré
- 7 dl vand
- 1 bouillonterning
- 1 tsk salt og lidt peber
- Evt. lidt majsstivelse
Fremgangsmåde
- Start med at sætte ris eller kartofler over.
- Skær kødet i tern af ca. 2×2 cm.
- Pil og skær løget i skiver. Skyl champignonerne og del dem i kvarte.
- Sæt en gryde over varmen og brun bacon af. Når det har taget farve kommes kødet, champignon og løg i gryden og det hele svitses af i ca. 5 minutter og tilsæt tomatpuré.
- Krydr med 1 tsk. salt og lidt peber.
- Vand hældes i gryden sammen med bouillonterning.
- Lad det simre i ca. 10 minutter.
- Gulerødder og pastinak skrælles og skæres i grove stykker og kommes i gryden.
- Retten simre i yderligere 10 minutter og smages evt. til med salt og peber.
- Skal sovsen være tykkere, så kan du jævne med et par tsk. majsstivelse rørt ud i koldt vand. Velbekomme!
Du kan finde flere inspiration i aftensmad eller retter med svinekød.