Asiatisk inspireret kødboller

Asiatisk inspireret kødboller med peanutsauce og frisk mangosalat.

Citrongræs, ingefær og fiskesauce er nogle af de ingredienser som du skal bruge til, at lave disse asiatisk inspireret kødboller. Flere og flere kender til bl.a. fiskesauce som er en vigtig ingrediens i det asiatiske køkken. Det er faktisk deres form for “salt”. Langt de fleste supermarkeder har den lille flaske med fiskesauce, så det skulle ikke være en større rejse, at bevæge sig ud i at lave asiatisk inspireret kødboller.

Jeg selv elsker thai-mad! Det er spændende, anderledes og fuld af frisk smag! Så derfor er det også mad som jeg indimellem eksperimenterer med.

Ønsker du en mere mættende ret, kan koge nogle nudler, køle dem af og vende i mango salaten.

Retten kan både Josefine og jeg spise. Så det er et godt valg hvis du også har “små folk” i huset men stadig vil kunne smage, de skønne krydderier. Hvis du har lyst til en lidt mere hot udgave, så kan både salat og kødboller sagtens piftes op, med lidt frisk chili.

Asiatisk inspireret kødboller

Forberedelses tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
4 portioner

Ingredienser

Kødboller

  • 400 g hakket kyllingkød
  • 3 cm frisk ingefær fint revet
  • 1 stilk citrongræs fint hakket
  • 1 fed hvidløg presset
  • 2 stk. forårsløg fint snittet
  • 1/2 rød peberfrugt eller snack peber
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 tsk fiskesauce
  • Fedtstof til stegning evt. kokos olie
  • Sesam til at drysse på kyllingebollerne

Peanutsauce

  • 2 spsk peanutbutter
  • 3 spsk soya
  • 3 spsk frisk limesaft
  • 3 spsk kokossukker/brun farin
  • 3 spsk vand

Mangosalat

  • 2 gulerødder
  • 1 mango
  • 1/2 agurk
  • 1/4 rød spidskål
  • Peanuts til at pynte med

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienserne til kødboller røres sammen i en skål. Kom farsen i køleskabet i en halv time, for at den kan trække lidt smag.
  • Peanutsaucen røres sammen. Start med at komme peaunutbutter og sukker i en skål. Under omrøring kommes de flydende ingredienser i, så saucen ikke skiller.
  • Gulerødderne til mango salaten skrælles og laves til lange strimler med skælleren.
  • Skrællen fra mangoen skæres af og den skæres også i lange strimler.
  • Agurken halveres og det midterste "våde" skæres fra og resten strimles ligesom gulerødderne.
  • Spidskålen snittes fint.
  • De 4 ingredienser til salaten blandes i en skål.
  • En pande med fedtstof tændes og kød bollerne formes i størrelse af en stor teske fuld og drysses med sesam og kommes på den varme pande.
  • Mango salaten kommes i serverings-skålene, lidt peanut sauce hældes over, toppes med lidt peaunuts og til sidst kødbollerne.
  • Du kan evt. komme friske koriander på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..