Bagt blomkål
Her får du fremgangsmåden på bagt blomkål med olie, salt og peber. Det er simpelthen så nemt at lave og super lækkert at servere til aftensmaden som tilbehør.
Blomkålen får en let nøddeagtig smag og er en helt anden oplevelse end den rå eller kogte blomkål. Jeg kan klart anbefale dig at prøve det.
Du kan også sørge for at lave ekstra meget og gemme resterne til salaten dagen efter. Ovnbagt blomkål i salater smager rigtig godt, selvom det er blevet koldt. Det er bare vigtigt at man ikke bager det for meget, så bliver buketterne alt for slatne.
Bagt blomkål
Forberedelses tid: 5 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
2 portioner
Ingredienser
- ½ blomkålshoved
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt og lidt peber
- Evt andre krydderier
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).
- Pluk blomkålen i mindre buketter, læg dem på en bageplade med bagepapir og vend olie, salt og peber på buketterne.
- Bag blomkålen i ca. 15 minutter - de skal blive gyldne, gerne lidt sprøde i kanten men ikke bløde.
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Du kan finde flere opskrifter på tilbehør lige her.