Bagt mos

by Maria
Bagt mos

Bagt mos med pastinak og parmesan!

Kan du lide kartoffelmos til din gryderet, så skal du prøve at lave en bagt mos istedet! Det smager utrolig godt efter en tur i ovnen med gratineret ost på toppen.

Du kan sagtens nøjes med, at lave mos kun med kartofler. Men personligt synes jeg, at smagen bliver utrolig lækker ved at kombinere mosen med andre rodfrugter. I denne bagte mos har bruges pastinak. Du kan sagtens udskifte pastinak med en anden rodfrugt, bl.a. knoldselleri, persillerod, gulerod mm. Eller måske en blanding!?

Bagt mos

Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 55 minutter
6 portioner

Ingredienser

  • 800 g kartofler skrællet
  • 800 g pastinakker skrællet
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1/2 dl parmesan revet
  • 1-2 tsk salt og lidt peber

Fremgangsmåde
 

  • Kartofler og pastinakker skrælles og skæres i tern.
  • Kommes i en gryde og koges i ca. 20 min. indtil stykkerne er møre.
  • Tænd ovnen på 180-200 grader (varmluft).
  • Vandet hældes fra gryden. Og blandingen moses i gryden med et piskeris, sammen med mælken og ægget.
  • Til sidst blandes revet parmesan, salt og peber i.
  • Tag et mellemstort ovnfast fad, smør det med lidt olie og kom mosen i fadet og fordel det rundt. Riv ekstra parmesan og drys på toppen, alt efter hvor meget du kan lide. Andet revet ost kan også drysses på toppen.
  • Bag mosen i ovnen i ca. 25 min, eller til toppen er blevet lettere gylden. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Når du laver din mos kan du vælge, at komme mosen i små kokotter eller i et stort fad som fremgår i opskriften. Det store fad er lidt nemmere at sætte på middagsbordet men de små kokotter ser altså også hyggeligt og dekorativt ud. Måske til når du får middagsgæster?

Prøv paprika gryden her og server bagt mos til – det smager virkelig lækkert!

Leave a Comment

Opskrift Vurdering