broccoli pizza

Sund broccoli pizza uden mel!

Lækker broccoli pizza til dem der gerne vil undgå alt brødet eller måske er glutenallergiker. Det er fantastisk med alternativer, når der er noget man rigtig gerne vil have men ønsker at begrænse indtaget af brød.

Ingredienserne skal bare køres på foodprocessoren – bunden skal en tur i ovnen og så kan du ellers fylde på med det du ønsker inden den kommer en tur i ovnen igen! Pizzaen er pyntet med god røget skinke, syltede rødløg og lidt høvlet parmesan. Du kan også lave denne pesto og komme på – det smager så lækkert!!

Prøv også at lave mini pizzaer ud af massen!

Der er brugt pofiber i opskriften, som er erstatningen for almindelig mel. Det er kartoffelfibre og kan købes i supermarkederne. Du kan også sagtens bruge almindelig hvedemel.

Jeg bruger til tider almindelig mel og det bliver en skøn broccoli pizza med både det ene og andet. Husk nu bare på at den er lavet på broccoli, så forvent ikke at sætte tænder i en sprød gourmet pizza! Men alternativet er super!

Broccoli pizza

Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
2 personer

Ingredienser

  • ½ broccoli ca. 150 g.
  • 2 æg
  • 5 spsk Pofiber eller hvedemel
  • ½ tsk salt

Fremgangsmåde

  • Skær broccolien i mindre stykker, skyl det og kom stykkerne i en foodprocessor.
  • Når det er kørt fint kommes resten af ingredienserne i og det køres et kort øjeblik.
  • Ovnen tændes på 200 grader (varmluft).
  • Brug en dejskraber til at fordele massen på bagepapiret.
  • Bunden bages i 15 minutter.
  • Kom 2 spsk. tomatpuré på bunden, revet ost og så det fyld du har lyst til.
  • Pizzaen bages videre til osten er smeltet og blevet gylden. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Jeg har selv brugt opskriften mange gange også til både broccoli boller. Jeg spiser selv gluten og jeg elsker brød! Men jeg elsker altså også, at finde anderledes alternativer til lækre sunde madpakker og aftens måltider hvor vi også får flere grøntsager.

2 Responses

    1. Hej Mia,
      Nej bunden er ikke sprød efter 15 minutter i ovnen. Men den er bagt nok til, at du kan komme dit fyld på og bage den videre. Pizzaen bliver ikke sprød som en almindelig pizza, lavet på mel.
      Men osten vil gøre kanterne sprøde. 🙂
      Kh. Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..