Cremede flødekartofler.
Her finder du opskriften på klassiske flødekartofler med skalotteløg og muskatnød. Kartoflerne bliver dejlige cremede og er fantastisk tilbehør til aftensmaden.
Det er nok den slags som mange forbinder med weekend-mad og noget man servere for sine gæster.
Flødekartofler er ret nemme at lave. Du skal blot skrælle og skære kartoflerne, vende flødeblandingen sammen derfra passer de stort set sig selv. Imens kan man passende tilberede resten af måltidet.
Denne udgave er lavet med skalotteløg, muskatnød og madlavningsfløde. Madlavningsfløden gør at blandingen bliver en smule mere tyk i konsistensen, men du kan også sagtens bruge piskefløde.
Serverer evt. flødekartoflerne til en lækker steg og en god salat. En perfekt weekend menu til familie og gæster.
Flødekartofler
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- ½ l madlavningsfløde
- 1½ tsk salt og lidt peber
- 50 g skalotteløg finthakket
- ½ tsk muskatnød
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
- Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på ca. ½ cm. tykkelse. Læg dem i et ovnfast fad på ca. 25 x 30 cm..
- Bland madlavningsfløde, skalotteløg, muskatnød, salt og peber sammen og hæld blandingen over kartoflerne.
- Bag flødekartoflerne i en 1 time i ovnen og server. Velbekomme!
Bagte kartofler er også super nemt at tilberede og et skønt element på middagsbordet, også når man får gæster. Server dem fx med en hjemmerørt hvidløgs- urtesmør eller fx en bearnaisecreme.
Forbered dine flødekartofler
Du kan sagtens lave kartoflerne på forhånd. Det kan være rart hvis man fx skal have gæster, at man ikke skal stå med alt madlavningen i sidste øjeblik.
Det kan anbefales at følge opskriften og så bage kartoflerne i 30 minutter i stedet for den fulde tid. Kartoflerne vil så være bagt halvt færdige. Det eneste du så skal gøre inden servering er, at bage dem færdige den sidste halve time.