Tortillachips

by Maria
Hjemmelavet tortilla chips

Hjemmelavet tortillachips.

Vidste du at du kan bruge dine madpandekage rester til at lave hjemmelavet tortillachips? Det er supernemt at lave tortilla chips, tager ingen tid og er perfekt når man alligevel har et par madpandekager til overs fra aftensmaden.

Her finder du opskrift på nogle nemme hjemmelavede tortillachips. De er som sagt lavet på madpandekager. De er skåret i trekanter og bagt i ovnen med olie og salt. De her nemme tortilla chips bliver dejlig sprøde og er perfekt at servere med en portion gucamaole.

Tortilla chips kan også bruges som et sprødt indslag i en salat. For eksempel i en god mexi bowl. Om de så er hjemmelavede eller ej, så kan det virkelig anbefales at prøve og komme nogle stykker i din salat.

 

Hjemmelavet tortilla chips

Brug dine madpandekager til at lave hjemmelavet tortillachips

Ingredienser

  • 3-4 madpandekager
  • Olie, til pensling
  • salt

Fremgangsmåde
 

  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Skær madpandekagerne ud i trekanter/mindre stykker.
  • Vil du gerne have dem lidt trekantet så del madpandekagen ligesom du skære en lagkage ud og del den yderligere i mindre stykker.
  • Fordel alle stykkerne på en bageplade eller 2 med bagepapir.
    Pensl olie på stykkerne og drys med flagesalt.
  • Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Hold godt øje så de ikke får for meget og bliver brændte. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Gem dine rester af madpandekager. Hvis du kun har en tilbage fra aftensmaden kan den kommes i en frysepose og i fryseren. Når du så har samlet nogle stykker, så kan du lave en portion hjemmelavede tortillachips.
  • Når du laver tortilla chips kan du også krydre med andet end salt. Brug andre krydderier såsom chilipulver, hvidløg eller måske paprika.
  • Opbevar dine tortilla chips i en lufttæt beholder, så kan de sagtens bevare sprødheden.

 

Hjemmelavet tortilla chips

 

Nem opskrift på tortilla chips.

Hjemmelavede tortillachips laves super nemt i ovnen. Du skære bare dine madpandekager ud i mindre stykker og bage dem i ovnen til de er sprøde.

Har du en eller 2 madpandekager tilbage fra aftensmaden, så kan du jo starte med at prøve dem. Vi har altid et par stykker tilbage, som vi aldrig helt får brugt og det er jo fjollet.

Den her udgave er lidt sundere, da de er lavet på madpandekager. Her kan du selv vælge hvilken skal madpandekager det skal være, det kan for eksempel være gerne fuldkorns udgaven.

Man kan også bruge de hjemmelavede tortillachips til at lave en omgang nachos med rigeligt ost på toppen. Chipsene lavet som angivet i opskriften og så kan de toppet med ost, grønt, kylling eller hvad du har lyst til. Portionen kommes i ovnen til osten smelter og så er der en omgang nachos. Mums!

 

Guacamole

Leave a Comment

Opskrift Vurdering