Mexi bowl med krydret kylling.
Her kan du finde opskriften på en virkelig lækker mexi bowl med krydret kylling. Salaten er fyldt med en hjemmelavet guacamole, frisk tomatsalsa, sprød salat, en klat cremefraiche og majskerner.
Hertil har jeg lavet mine egne NEMME tortillachips ud af en rest madpandekager. Det er altså super nemt og en genial måde at få brugt resterne. Men det kan også anbefales at købe en pose tortillachips og komme på salaten.
Mexi bowl med krydret kylling
Ingredienser
Krydret kylling
- 300 g kyllingbryst
- 2 spsk olie
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk paprika
- 1 tsk salt og peber
Tomatsalsa
- 150 g tomater
- ½ rødløg
- 1 spsk olie
- 1 spsk hakket basilikum
- ½ lime, saften derfra
- Lidt salt og peber
Guacamole
- 1 avocado
- 1 fed hvidløg
- Lidt limesaft
- 1 knsp spidskommen
- Lidt salt og peber
- 1 spsk cremefraiche
Derudover
- 1 majskolbe
- 1 hoved hjertesalat
- Cremefraiche
- Tortillachips
Fremgangsmåde
Krydret kylling
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).Kom kyllingen i et ovnfast fad og vend med olie, krydderier, salt og peber.Fold staniol over fadet og tilbered det i ovnen i 30 minutter.Trevl kødet fra hinanden med to gafler mens det stadig er varmt.Vend kyllingen i væsken i fadet og stil til side.
Guacamole
- Del avokadoen, fjern stenen og skrab kødet ud med en ske.
- Mos avocadoen med en gaffel eller i en morter.Tilsæt spidskommen, limesaft, hvidløg, cremefraiche og smag til med salt og peber.
Tomatsalsa
- Skær tomater og løg i små tern.Vend det i en skål med limesaft, basilikum, olie, salt og peber.
Mexi bowls
- Fjern bladene fra majskolben og kog den i 15 minutter.Skyl under koldt vand og skær majskernerne af.Snit salaten og fordel i bunden af to skåle.
- Anret tomatsalsa, krydret kylling, guacamole, majskerner og cremefraiche i skålen.Top med lidt tortillachips. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- I denne salat er der brugt krydret kylling. Du kan også sagtens lave en omgang krydret oksekød, hvis det er mere din smag. Både strimler og hakket oksekød kan bruges. Her kan det anbefales at stege det på panden i krydderierne i stedet for at komme det i ovnen.
- I salaten er der brugt en majskolbe. Den er kogt og derefter er kernerne skåret af og kommet i salaten. Der smager fantastisk godt en en frisk majskolbe. Så det kan anbefales når majskolber er i sæson. Burg endelig også bare majs fra frost eller dåse. Det er trods alt en del nemmere.
- Den her mixi bowl med krydret kylling kan jeg ikke anbefale at gemme eller lave dagen inden den skal bruges. Tomatsalsaen bliver lidt slatten og guacamolen smager altså også bedst frisk. Den har det også med at blive brun i køleskabet hvis den gemmes for længe. Du kan dog sagtens lave ekstra af kyllingen og bruge til andre retter. Det kan evn. varmes op dagen efter men det kan også spises koldt.
- Citronsaft kan afhjælpe noget af den brune farve som kommer hvis guacamolen skal stå lidt.
Flere mexicanske opskrifter.
Fajita bowl med kylling og grøntsager.
Fajita er små strimler af kød som er krydret med en masse skønne krydderier. Kødet kan for eksempel bruges i en burrito, i tasos eller en fajita bowl med kylling og grøntsager.
Ofte er en fajita bowl også fyldt med nogle ris, som også er med til at mætte. Det kan man jo gøre lige som man vil. Man kan også sagtens tilføje nogle bønner, som også er meget brugt i det mexicanske køkken. Opskriften her på den mexicansk inspireret salat kan også sagtens serveres med ris i.