Quesadilla med kylling.
Her får du opskriften på en lækker quesadilla med kylling og godt med revet cheddar ost. Quesadillas er madpandekager som er fyldt med ost og andet lækkert fyld. Såsom kød, bønner, grøntsager og varme krydderier.
Quesadillas tilberedes på panden og er klar så snart osten er smeltet. De smager rigtig lækkert og det er oplagt at servere en portion guacamole og tomatsalsa til.
Quesadilla med kylling
Ingredienser
Quesadilla med kylling
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk paprika
- 300 g kylling
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt og lidt peber
- 4 madpandekager
- 200 g revet cheddar
Tomatsalsa
- 250 g tomater
- 1 spsk 1 spsk olivenolie
- ½ tsk sukker
- 1 tsk hvid balsamico
- ½ tsk flagesalt og lidt friskkværnet peber
- 1 spsk frisk basilikum, hakket
Guacamole
- 3 modne avocadoer
- 2 fed hvidløg
- ½ lime, saften derfra
- ½ tsk spidskommen
- 1 knsp salt og lidt peber
- 2 spsk cremefraiche
Fremgangsmåde
Krydret kylling
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.Kom kyllingen i et ovnfast fad og vend med olie, krydderier, salt og peber.Fold staniol over fadet og tilbered det i ovnen i 30 minutter.Trevl kødet fra hinanden med to gafler mens det stadig er varmt.Vend kyllingen i væsken i fadet.
Tomatsalsa
- Skær tomaterne i tern og kom dem i en skål. Hak basilikum og vend i.Vend resten af ingredienserne i og smag til.
Guacamole
- Del avocadoerne, fjern stenen og skrab kødet ud med en ske.Mos avocadoerne med en gaffel eller i en morter.Vend krydderierne, limesaft og hvidløg i.Bland til sidst cremefraiche i og smag til med salt og peber.
Quesadillas
- Kom en madpandekage på en varm pande og fordel 50 g revet cheddar på.
- Fordel kylling på den ene side og fold den anden side med ost over kyllingen.Efter et par minutter vendes madpandekagen så den bliver stegt på begge sider.Giv den ca. 5 minutter på hver side.Forsæt til alle quesadillas er tilberedt. Skær evt. hver quesadilla i 3 stykker.
- Server med guacaomle og tomatsalsa. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften
- Er du en vaskeægte oste-elsker, så kan du altså også godt komme dobbelt af mængden i denne udgave. Personligt synes jeg, at det godt kan blive lidt for meget. Men prøv dig frem.
- Du kan i bund og grund fylde dem med hvad som helst. Bare der er ost i, som smeltes og holder de to madpandekager sammen når den varmes på panden.
- Det er oplagt at lave til aftensmad med lidt andre lækre sager ved bordet, såsom guacamole og tomatsalsa.
- Har du en dag lavet kødsovs så kan sådan en rest også bruges i quesadillas.
Kyllinge quesadillas med ost.
Quesadillas med kylling smager super godt. Og man kan finde et hav af forskellige udgaver. Denne opskrift er lavet så hele familen kan spise med. Kyllingen er let krydret men slet ikke stærk. Er du til det så kom evt. lidt chilipulver eller chiliflager i krydderiblandingen når kyllingen skal tilberedes.
Det er også genialt at lave hvis man fx har en rest kød fra aftensmaden dagen forinden. Her kan man sagtens bruge både lidt kødsovs, nogle kødstrimler eller noget helt tredje. Har I fået madpandekager med fyld og har et par madpandekager tilbage, så er det oplagt at lave en quesadilla med kylling eller det kød I nu har.
Når en quesadilla er stegt på panden, kan den skæres ud i mindre stykker. Det er perfekt at servere en tomatsalsa og gucamole til. Lige til at dyppe stykkerne ned i.
Det der er lækkert ved de her kyllinge quesadillas med ost er, at de bliver stegt sprøde på panden. Det er derfor ikke lige så bløde som almindelige madpandekager.